I fjor leverte Tromsdalen en knallsesong med 7.plass og 43 poeng totalt, i år har det gått tyngre for klubben fra Troms, som ligger helt nederst i OBOS-ligaen.

Fra super- til krisesesong

OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Daglig leder i Tromsdalen, Inge Takøy, erkjenner at hvis ikke det snart blir bedre, kan det bli vanskelig å overleve i OBOS-ligaen.
– Vi så en liten fremgang i helga, men det har så klart vært under pari. Vi må begrense de inviduelle feilene våre, for vi har bra statistikk på ballbesittelse og lignende. Vi har store inviduelle feil som vi blir straffet på, og vi må ta læring av det. Hvis det ikke bedrer seg, så rykker vi ned, og kanskje med en ny rekord også, sier Takøy.
I 2014 rykket HamKam ned med sju poeng etter 30 spilte serierunder, i det som er skildret som kanskje det mørkeste året i klubbens historie. Grønnbuksene fikk med seg en seier og tre uavgjort i det som var en kaos-sesong med mange forskjellige trenere, nesten-konkurs og selvfølgelig manglende poengfangst. Nivå 2 i Norge endret navn fra 2.divisjon til 1. divisjon i 1991, og ingen har tatt færre poeng i en sesong enn HamKam i denne perioden.
Det skal sies at håpet ikke er helt ute for Tromsdalen. Selv om det er åtte poeng opp til Skeid på trygg plass, så er det kun to, og tre poeng opp til Notodden og Strømmen på plassene over. Takøy mener det er mange faktorer til at det har gått som det har gjort, og en av tingene han peker på er økonomien.
– Vi har kuttet i lønningene, og jeg er ganske sikker på at vi er det laget i OBOS-ligaen med lavest lønnsutbetaling, sier Takøy. Før han fortsetter:
– Jeg så på ''Heimebane''-serien på NRK at det laget mistet 15 spillere etter sesongen, vi slo dem, for vi mistet 16 spilleren etter sesongen i fjor, sier Takøy.
Tromsdalen mistet blant annet trener Gaute Helstrup til HamKam, samt Lars Gunnar Johnsen og Steffen Skogvang Pedersen til samme klubb. I tillegg gikk Marius Berntzen til Strømmen, mens Anders Jenssen tok turen til Tromsø, for å nevne noen. Takøy er derimot sikker på at den skrekkelige rekorden ikke kommer til å skifte eier i løpet av denne sesongen.
– Vi var forberedet på at ting kom til å ta tid, vi tenker langsiktig og sitter helt rolig i båten. Det er ingen ting som får oss til å miste troen på det her, jeg kan garantere at vi havner på over sju poeng denne sesongen.
Selv om det har gått trått i serien, har Tromsdalen kommet seg videre til tredje runde i cupen. På motsatt banehalvdel står Sarpsborg, og Takøy håper at laget kan klare å klå sarpingene.
– Jeg tror vi skal klare å gi dem kamp i dag, jeg håper det, sier Takøy.
Saken fortsetter under videoen

– Spillerstallen er altfor tynn

Fotballekspert Roger Risholt er ikke sikker på om det kommer til å bedre seg for Tromsdalen med det første.
– De ligger i rute til å ta den rekorden, det kan bli veldig jevnt. De har jo hentet inn forsterkninger, men jeg er ikke sikker på at de er gode nok til å forsterke laget i den situasjonen de er i. De har vist til nå at spillerstallen er altfor tynn, og hvis det ikke kommer inn noe i sommer kan det bli vanskelig.
Les også: Tidligere Premier League-dommer skal dømme norsk 2.divisjon
Risholt peker på en signering som kan heve laget.
– Kristoffer Hay har jo kommet tilbake, og det kan være en bra signering. Han kjenner klubben godt, og kan være med å bidra, men de trenger noe mer, sier eksperten.
Den tidligere toppspilleren forstår at det har vært vanskelig for Tromsdalen denne sesongen.
– De har hatt store utskiftninger både på spiller- og trenersiden, og selvfølgelig tar det tid å bygge opp et lag helt fra grunnen av, men det finnes klubber som har gjort det og tatt flere enn to poeng på elleve kamper, sier Risholt.
  • Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang nå!
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50