Midtstopperen er nemlig på besøk i Oxford. Laget ligger på femteplass etter 26 kamper i League One, med bare seks poeng opp til Rotherham på førsteplass. Navnene på lagene i umiddelbar nærhet på tabellen klinger godt for tilhengere av engelsk fotball. Ipswich, Coventry, Sunderland og Portsmouth ligger enten rett over eller under laget fra universitetsbyen.
Etter halvannen sesong i OBOS-ligaen for Nest-Sotra, nå Øygarden FK, er den danske midtstopperen uten kontrakt. Dermed står han fritt til å signere for hvem han vil, og nå befinner han seg i England på besøk hos Oxford.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Selv om det ikke er den klubben som har størst ressurser, er den ambisiøs og hardtsatsende. Så var det da også en slags limousine som hentet 25-åringen og fraktet ham til lagets anlegg.
– Jeg ble hentet på flyplassen av en privatsjåfør, og kjørt til Oxford. Det er fine treninger så langt, sier Arrocha til Eurosport.
Tirsdag spilte han en omgang i treningskamp mot Southend.
– Kampen gikk bra for min del. Vi holdt nullen da jeg spilte, og jeg fikk gjort det godt.
Akkurat det med å holde nullen er ikke uvant for Arrocha. Faktisk gjorde laget det i hele 36 prosent av kampene han spilte i Norge, altså i 15 av 42 kamper. Det er også noe han trekker frem som sine styrker på banen.
– Ja, det vil jeg si. Jeg er god til å få hele laget til å jobbe sammen og gjøre det vanskelig for motstanderen å score mål. Så jeg vil helt klart si at lederskapet på den måten er min store styrke, sier spilleren som også har åtte aldersbestemte landskamper for Danmark på CV-en.
Nå er det snakk om et slags prøvespill, og det er foreløpig litt uklart hvor lenge det vil vare.
– Det virker som en bra klubb, med gode fasiliteter. Det er en ambisiøs og fin klubb. Inntil videre yter jeg bare mitt beste på banen, og så får vi bare se hva som skjer.
Uten å si noe som helst vondt om Nest-Sotra og OBOS-ligaen, er det et lite sprang opp til jakt på opprykk til Championship og alt det innebærer.
– Selvfølgelig er det et steg opp, det er klart. Men det er ikke noe som jeg tenker jeg ikke kan være med på heller.
Han har også vært en tur i Finland hos Arne Erlandsens klubb KuPS for å se litt på fasilitetene, som det heter.
– Det var også spennende, men det er klart at England er en spennende mulighet. Så igjen, vi får se hva som skjer, sier midtstopperen, som trives i både trebacks- og firebackslinjer.
I Nest-Sotra spilte han 90 minutter i 41 av 42 mulige kamper, og slik var han også daværende trener Steffen Landros mest betrodde mann siden han ankom.
Og privatsjåfør og prøvespill i England er selvsagt også en opplevelse utenfor banen.
– Selvfølgelig, det er ikke noe jeg er vant med. Det er litt større omgivelser enn hva jeg har vært med på tidligere. Det er også kjekt å komme til en fin gressbane i januar, men det er egentlig ikke noe jeg tenker så mye over. Jeg tenker bare på å gjøre det beste jeg kan, og vise frem mine kvaliteter på banen. Det er det viktigste for meg, og så får vi som sagt bare se hva som skjer, sier Arrocha.

– Bygger videre på arven fra Geir Bakke

OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50