Jerv vant kampen etter en scoring i det 89. spilleminutt. Like før var det blitt spilt store summer på seier for det norske 1. divisjonslaget, skriver Bergensavisen, som var de første som omtalte saken i Norge.
Måten Ventspils fremsto i de avgjørende minuttene er en annen årsak til at det er mistanke om kampfiksing.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– Kampen var helt normal i 80 minutter, hvor to lag ser ut til å spille for å vinne. De siste ti minuttene sender de åtte mann i angrep, og står igjen med to. I kampens hete tenkte vi at det bare var en treningskamp, og at de gjorde alt for å ta seieren. Men det førte til at vi gjerne kom seks-syv mann alene med keeperen ved flere anledninger. Etter mye om og men, klarte vi å sette ballen i mål, forklarer Sandstø til Eurosport.no.
– Så fikk vi høre at det de ti siste minuttene var satt veldig mye penger på at vi skulle vinne kampen, så det er unormalt, forklarer Jerv-treneren, som stusset over det han oppfattet som overdrevent hasardiøst angrepsspill.
– En ting er å bli ivrig på overganger, for sikt kan skje. Men de siste ti minuttene ble de stående ved balltap, mens vi angrep med flere mann. Vi burde avgjort kampen tidligere.
Dommerteamet skal ha stusset over noen enkeltsituasjoner, og dermed sett nærmere på det.
– De hadde sett noen situasjoner som de mente luktet kampfiksing, sier treneren.
NFF har foreløpig ikke besvart Eurosport.nos henvendelser i forbindelse med saken, men bekrefter til Bergensavisen at kampen er meldt inn som et potensielt tilfelle av kampfiksing. Daglig leder i Jerv, Christopher MacConnacher, forteller at forbundet har tatt kontakt med ham i forbindelse med saken.
– Forbundet ville vite hvordan vi opplevde kampen. Det er kjedelig å bli dratt inn i en slik kampfiksingssak, men vi har ingenting med det å gjøre. Vi får bare avvente mer informasjon av forbundet.
Til Rbnett sier presseoffiser for Ventspils, Michael Korolov, dette om saken:
– Vi stilte en blanding av andrelag og tredjelag med mange unge spillere, fordi vi stiller det beste laget mot Molde i dag (fredag). Det ble noen sjanser på slutten, men keeperen vår gjorde to-tre store redninger. Jeg ser ikke problemet, det er uriktige påstander.
(©NTB / Eurosport.no)
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50