Aalesund – Ull/Kisa 1-0:
Aalesund fortsetter ferden mot Eliteserien etter 1-0 hjemme mot Ull/Kisa. Aron Thrandarson ble matchvinner i en kamp tangotrøyene burde vunnet med langt større sifre.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Seieren betyr at Lars Bohinen og co står med 26 poeng av 30 mulige til nå denne sesongen. Ikke siden 2008 (Odd med 27) har et lag på nest øverste nivå hatt flere poeng etter ti runder.
Det betyr tabelltopp og sju poeng ned til KFUM Oslo på tredjeplass.
Pape Habib Gueye var et konstant uromoment på topp for hjemmelaget, og kunne scoret allerede etter 20 sekunder. Kvarteret senere ble han spilt alene gjennom, men kun en god Stefan Hagerup i Kisa-målet nektet franskmannen. Så var det spisskollega Niklas Castro som fikk sjansen alene med Hagerup - men igjen gikk keeperen seirende ut av duellen.
Etter en halvtime med AaFK-bombardering fikk gjestene sin første mulighet, og den var heller ikke liten. Ole Andreas Nesset ble spilt gjennom, men alene med Andreas Lie pirket han ballen utenfor.
AaFK fortsatte å trykke på - og få minutter før pause fikk tangotrøyene endelig betalt. Et innlegg fra høyre ble møtt av Aron Thrandarson, som fra rundt straffemerket stanget ballen via bakken og i mål.
– Hagerup er på den også, men denne gangen må han gi tapt. En fullt fortjent ledelse til AaFK, og nå blir det spennende å se hva Ull/Kisa gjør i pausen, for de må opp i ringa, sa Eurosport-kommentator Herman Ekeberg.
Det var også klubben selv klar over:
Og New Energyen var tydeligvis medbragt til Color Line - for etter hvilen var det langt mer futt i gjestene. Men med feil valg i de avgjørende øyeblikkene uteble de store målsjansene, og AaFK kunne til slutt juble for sitt åttende seier på sesongens ti første kamper.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55