Emil Sildnes (26) forlater Strømmen og vender hjem til HamKam. Det bekreftes overfor Hamar Arbeiderblad onsdag.
Senere ble nyheten også bekreftet på klubbens egen hjemmeside.
Den offensive spilleren hadde egentlig kontrakt med Romerike-klubben ut neste sesong, men har blitt hentet tilbake til laget der han spilte sine første år som senior. Nå har han skrevet under på en kontrakt som strekker seg over tre år med Briskeby-klubben.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
- Det føles veldig godt å være tilbake i gangene her, så det føles veldig deilig å være tilbake, sier Sildnes til hamkam.no.
7. april 2014 ble han som 21-åring skrekkskadet da han brakk beinet i serieåpningen for HamKam hjemme mot Hødd. I ettertid har veien tilbake til toppfotballen vært lang, men de to siste sesongene har han spilt seg varm i Strømmen og for alvor kommet tilbake i det gode selskap. Nå er han altså tilbake i sin hjemklubb.
I Strømmen hadde han Espen Olsen som trener. Han er nå sportssjef i HamKam, slik at duoen kjenner hverandre godt fra før.
Olsen sier til klubbens hjemmeside at flere Eliteserie-klubber tidligere har vist interesse for spilleren.
- Ja, vi fikk muligheten til å hente Emil Sildnes "hematt", og det er vi veldig, veldig glade for. Emil har vært en veldig god OBOS-spiller for Strømmen, og det har vært mye interesse rundt han i sommer fra eliteserieklubber. Og nå har vi lykkes med å få han hjem til Hamar, forteller sportssjef Olsen til hamkam.no.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50