Sogndal henter Florøs Alioune Ndour, mest kjent som «Badou». Det bekrefter klubben på egen hjemmeside. Avtalen strekker seg til 31. desember 2021.
Angrepsspilleren skal dermed gjenforenes med Terje Rognsø. Den nåværende daglige lederen i Sogndal hentet «Badou» til Florø da han var trener der.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– Vi har fulgt med på «Badou» den tiden han var i Florø. Gjennom de to siste sesongene har han vist fine prestasjoner og hatt en fin utvikling. Det har resultert i at vi ønsker å hente spilleren til Sogndal på permanent basis, sier sportslig leder Håvard Flo til klubbens hjemmeside.
21 år gamle «Badou» kan brukes på begge kantene og i en spissrolle. Sogndals nye angrepsvåpen har hurtighet og X-faktor blant sine beste kvaliteter.
(Saken fortsetter under):

Etterlengtet Koomson-erstatter

Dermed håper Flo at senegaleseren på sikt skal briljere for Sogndal slik Gilbert Koomson gjorde. Ghaneseren ble solgt til Brann etter å ha scoret sju mål for Sogndal i 2017-sesongen.
– Helt siden Gilbert Koomson var solgt til Brann har vi vært på utkikk etter en erstatter med de samme kvalitetene som Koomson. Selv om «Badou» er en litt annen type, både på banen og som person, kan vi se mange likhetstrekk mellom han og en Koomson for tre-fire år siden, forklarer Flo.
– Når det er sagt er «Badou» en ung spiller som vi må ha tålmodighet med og gi han tid til å utvikle seg. «Badou» er i første omgang hentet inn som en spennende utviklingsspiller som vi håper skal utvikle seg til å bli en god spiller for Sogndal Fotball.
Senegaleseren var med Bodø/Glimt til La Manga i sesongoppkjøringen til 2017-sesongen, men fikk ikke kontrakt med klubben.
Sogndal tapte mot Aalesund i opprykkskvalifiseringen i fjor og skal dermed spille i OBOS-ligaen i 2019. Gamleklubben til «Badou», Florø, skal spille i PostNord-ligaen.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50