Aalesund - HamKam 5-2
Aalesunds parademarsj til Eliteserien ser ikke ut til å ha noen ende. For ved hjelp av blant annet tre scoringer fra Niklas Castro vant de med hele 5-2 på eget kunstgress.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Det betyr at tangotrøyene sikret sin 17. seier av 20 mulige, og de ligger for tiden på en soleklar førsteplass med elleve poeng ned til de to neste, som er Start og Sandefjord.
– Jeg er veldig fornøyd. Mye fin angrepsfotball, men jeg er bygd sånn at jeg ser andre ting også. Jeg er misfornøyd med begge baklengsmålene egentlig og jeg synes vi gjør en slett forsvarsjobb på begge de, forteller Aalesund-trener, Lars Bohinen.

Soleklar serieleder

Men selv om han var misfornøyd med noe, var det ikke til å komme unna at Aalesund tok en veldig fortjent seier, og nå er det mye som tyder på at de skal spille i Eliteserien neste sesong.
– Vi har vært flinke til å ta en kamp av gangen, forberede oss godt og vise motstanderene våre respekt. Det skal vi fortsette å gjøre og vi skal tyne denne sitronene til det er matematisk umulig å ta oss igjen, sier Bohinen.
Bortelaget fra Hamar fikk seg en på trynet allerede da det var spilt litt over fem minutter ved Pape Habib Gueye, men Simen Bolkan Nordli utlignet etter rundt 13 minutters spill med en kanonkule.
Gleden ved å komme tilbake i kampen ble derimot kortvarig, for tre minutter senere scoret Jørgen Hatlehol for hjemmelaget.

HamKam nærmer seg nedrykksstrid

Derfra og ut var det duket for Castro-show, og med én scoring før hvilen og to etter for 23-åringen endte det med en storseier.
– I dag møtte vi et lag som var mye bedre enn oss, men jeg sitter med en følelse av at det ikke trengte å bli så stor forskjell, forteller HamKam-trener, Gaute Helstrup.
Bortelaget fikk riktignok en redusering da Emil Sildnes tok saken i egne hender tre minutter før slutt, men det ble bare et trøstemål.
– Det er et dårlig resultat og vi gir bort seieren i første omgang. Vi gir bort tre dødballmål, så de er mye mer voksne enn oss, og dette holder ikke mål, sier målscorer Emil Sildnes.
HamKam har med tapet i dag, og sjokktapet mot Notodden forrige helg beveget seg ned i nedrykksstriden igjen. Det er bare fire poeng ned til kvalifiseringsplassen, mens det er fem til direkte nedrykk. Ting ser derimot ikke lyst ut for Helstrups menn, som står med fire strake kamper uten seier og kun to seiere på de siste 12 oppgjørene i OBOS-ligaen.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08