– Akkurat nå ser det bra ut. Laget har prestert bra, og nå må vi sørge for at avstanden vi har til Start opprettholdes. Vi ønsker å rykke opp i den neste kampen hjemme. Det har vært en god sesong, og vi må bare ta det siste steget nå, sa Marti Cifuentes til Eurosport da vi besøkte Sandefjord tidligere denne uken.
Laget ligger på andreplass bak allerede opprykksklare Aalesund når to serierunder gjenstår. De har skaffet seg en luke på seks poeng ned til Start, som lenge kjempet en knallhard kamp med de blå om å følge etter Lars Bohinens menn opp i Eliteserien kommende sesong.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 KLOKKEN 13:07
Og så sikre er man tydeligvis i omgivelsene, at Grans Bryggeri nå allerede stolt viser frem flaskene med klubblogoen på. De er også merket med «opprykkspils».
– Nå ser det opprykket ganske greit ut, men i Bergen har vi jo drukket gulløl ved flere anledninger, og det smaker ikke like godt når gullet ikke er et faktum, altså, sier sportskommentator i Bergens Tidende, Anders Pamer, til Eurosport.
For eksemplene i Bergen er flere. Der har Hansa lansert sitt gulløl ved en rekke anledninger.
Nesten like mange ganger har de blitt stående uåpnet i kjøleskapet.
Som i 2006, da Rosenborg vant serien. Året etter lyktes de riktignok bedre, for da tok Mons Ivar Mjelde, Thorstein Helstad, Martin Andresen og resten av gjengen «gullet hem».
Men i 2011 coachet Kjetil Rekdal godt nok til at Aalesund vant cupfinalen, og i fjor kunne vi høre Pål Andre Helland håpe at Branns Kristoffer Barmen ville sende noe av gullølet han hadde kjøpt inn oppover til Trondheim og Rosenborgs feiring av seriegull.
– Jeg tror Brann har et lite lager med gullølen stående. Det er godt det er litt holdbarhet på den pilsen, sier Pamer.
– Det er bare å merke om flaskene om det ikke går denne sesongen?
– Joda, men det er godt uttrykk på norsk som heter at alt går i grisen. Men vi har vært tidlig ute her borte noen ganger. Egentlig synes jeg det er litt feigt av Sandefjord, som først er ute med det nå. Hadde dette vært i Bergen hadde vi drukket opprykkspils siden mai, ler Pamer.
(Artikkelen fortsetter under):

Sandefjord gulløl

Foto: Eurosport

– Du er ikke redd de «jinxer» dette nå med å lansere det før det er spikret?
– Neida, sist jeg sjekket leder de med seks poeng. Men ingenting passer vel bedre i Kristiansand enn om de kan få drikke opprykkspilsen deres i stedet.
Sandefjord tar imot Jerv til hjemmekamp lørdag klokken 16.00. Start får besøk av Ull/Kisa på Sør Arena.
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 KLOKKEN 18:36
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59