Nylig ble det kjent at Benjamin Gleditsch, stortalentet som spilte mot Manchester United og slet med flere alvorlige skader, måtte gi seg etter bare et halvår i klubben, på grunn av en kropp som ikke ville samarbeide.
– Veldig trist. Det er en spiller jeg hadde svært stor tro på, sier sportssjef Espen Olsen til Eurosport.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Nå er imidlertid erstatteren klar. Samme Olsen bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad at Jo Nymo Matland er klar for klubben.
– Det er på grunn av veldig god kontakt med en trener jeg liker å jobbe med. Det er en herlig utfordring i en klubb med stor entusiasme i omgivelsene. Jeg pendler fra Oslo, så det er en fin ordning for begge parter til å se hvordan det går, sier Matland selv til Eurosport.
Treneren er Gaute Helstrup, som kom til HamKam før sesongen fra Tromsdalen. Der spilte Matland fra 2005 til 2010, og i 2017 og 2018.
32-åringen spilte sist for Brattvåg på nivå tre, men skal sammen med samboeren ha ønsket seg til Østlandet grunnet studier.
Han har også over 100 kamper i Eliteserien, for Tromsø, Sarpsborg og Aalesund, og foreløpig 97 kamper i OBOS-ligaen. I tillegg har han også spilt for Royal Antwerp og Sporting Hasselt i Belgia.
Han var nylig på et opphold i 2. divisjonslaget Fredrikstad, der han også spilte en treningskamp, men uten å få kontrakt.
Kanskje aller mest kjent er han for frisparkfoten.
Helstrup tok også med seg flere gamle kjenninger til Hamar. Steffen Skogvang Pedersen og Lars-Gunnar Johnsen, som nå er kaptein, spilte begge for ham i TUIL, mens også Hans Norbye ble med fra Tromsø.
Etter en lang rekke med svake resultater fikk HamKam en skikkelig opptur med seieren over topplaget Sandefjord hjemme i forrige serierunde.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50