Populære sporter
All sport
Vis alt

HamKam henter tidligere Eliteserie-spiller

Oppdatert 01/08/2019 klokken 14:27 GMT+2

Backen Jo Nymo Matland er klar på en kontrakt ut sesongen.

Jo Nymo Matland

Foto: Scanpix

Nylig ble det kjent at Benjamin Gleditsch, stortalentet som spilte mot Manchester United og slet med flere alvorlige skader, måtte gi seg etter bare et halvår i klubben, på grunn av en kropp som ikke ville samarbeide.
– Veldig trist. Det er en spiller jeg hadde svært stor tro på, sier sportssjef Espen Olsen til Eurosport.
Nå er imidlertid erstatteren klar. Samme Olsen bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad at Jo Nymo Matland er klar for klubben.
– Det er på grunn av veldig god kontakt med en trener jeg liker å jobbe med. Det er en herlig utfordring i en klubb med stor entusiasme i omgivelsene. Jeg pendler fra Oslo, så det er en fin ordning for begge parter til å se hvordan det går, sier Matland selv til Eurosport.
Treneren er Gaute Helstrup, som kom til HamKam før sesongen fra Tromsdalen. Der spilte Matland fra 2005 til 2010, og i 2017 og 2018.
32-åringen spilte sist for Brattvåg på nivå tre, men skal sammen med samboeren ha ønsket seg til Østlandet grunnet studier.
Han har også over 100 kamper i Eliteserien, for Tromsø, Sarpsborg og Aalesund, og foreløpig 97 kamper i OBOS-ligaen. I tillegg har han også spilt for Royal Antwerp og Sporting Hasselt i Belgia.
Han var nylig på et opphold i 2. divisjonslaget Fredrikstad, der han også spilte en treningskamp, men uten å få kontrakt.
Kanskje aller mest kjent er han for frisparkfoten.
Helstrup tok også med seg flere gamle kjenninger til Hamar. Steffen Skogvang Pedersen og Lars-Gunnar Johnsen, som nå er kaptein, spilte begge for ham i TUIL, mens også Hans Norbye ble med fra Tromsø.
Etter en lang rekke med svake resultater fikk HamKam en skikkelig opptur med seieren over topplaget Sandefjord hjemme i forrige serierunde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame