Det bekrefter klubben på sin hjemmeside tirsdag. Bakke forlater da jobben som trener for Sarpsborg 08 og starter som ny hovedtrener for LSK fra nyttår. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut 2024-sesongen.
– Jeg gleder meg veldig. Både til å treffe teamet rundt laget, spillerne og resten av klubben. Lillestrøm er en klubb med litt såret stolthet akkurat nå. Det er et veldig ålreit tidspunkt for meg å få komme inn på. Folk er ærgjerrige og revansjesugne - og har fått pustet litt med magen - og er veldig klare for at vi må bygge litt igjen. Sannsynligvis er det også en sunn form for desperasjon i spillergruppa, at de ønsker å jobbe steinhardt for å vise at man egentlig hører hjemme et annet sted enn i OBOS-ligaen. Den jobben synes jeg virker inspirerende, sier Geir Bakke til lsk.no.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Han tar over for Tom Nordlie som ledet laget midlertidig i de to playoff-kampene mot Start, etter at Jörgen Lennartsson var ferdig i klubben. Det ble et sammenlagttap for Lillestrøm og endte med nedrykk.
Lillestrøm har spilt i Eliteserien helt siden 1975. Etter 45 strake sesonger på landets øverste nivå, må laget nå ned på nivå to kommende sesong.
Bakke leder sin første LSK-trening 6. januar. Sportssjef Simon Mesfin er fornøyd med ansettelsen av den nye treneren.
– Geir er en veldig dyktig fagmann. Han står for mye av det som ligger i LSKs DNA. Hardt arbeid, fremoverrettet fotball og han er opptatt av at vi skal være godt fysisk utrustet. Jeg har selv hatt ham som trener som ung spiller i Skjetten, og vet at han også er veldig flink med unge spillere. Han ser alle og har et varmt hjerte, men stiller samtidig nådeløse krav, påpeker Mesfin.
Bakke har vært trener for Sarpsborg 08 siden januar 2015. Sarpsborgs daglige leder Espen Engebretsen takker ham for det han gjorde i sin tid i klubben på klubbens hjemmeside.
– Vi har hatt fem flotte år sammen med Geir. Det har vært en suksesshistorie som nå tar slutt, men i fotballen er det slik ting fungerer. Iblant dukker det opp nye muligheter for å skrive ny historie. Nå fikk Geir den sjansen i Lillestrøm, klubben fra hjemstedet sitt. Den sjansen ønsket han å ta, og da sto ikke vi i veien for det, sier han.
Bakke har tidligere trent klubber som Stabæk, Kristiansund og Molde.
Sett denne?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50