I kampen mellom Nest-Sotra og Raufoss oppstod det kontroversielle scener da Matias Moldskred provoserte Daniel Arrocha på en corner, hvor Nest-Sotra-spilleren reagerte med å dytte førstnevnte i bakken. Arrocha fikk dermed direkte rødt kort, mens Molskred fikk gult kort. Dette var Molskreds andre gule kort i kampen, men han fikk ikke marsjordre fra dommer Eivind Bodding.
– Det stemmer at nummer åtte på Raufoss får sitt andre gule kort i det 92. minutt uten å bli vist ut. Der og da oppfatter ikke vi i dommerteamet at han har gult kort fra før av. Videre kommentarer henviser jeg til NFF, skrev dommer Eiving Bodding til Eurosport.no på tekstmelding etter kampen.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Saken fortsetter. Se situasjonen her:
Etter kampen har Nest-Sotra krysset av i dommerrapporten at de vil legge inn en protest. Dette mener Raufoss er usportslig gjort av Nest-Sotra.
– Dette skjer tre og et halvt minutt på overtid i kampen. Kampen spilles vel i litt over ett minutt etter dette her, og det har ingen betydning for kampens utfall når man er så langt på overtid. Dette er et forsøk på å ta en fordel av at dommeren har gjort feil, og det mener jeg er lite fair play av Nest-Sotra, sier trener i Raufoss, Christian Johnsen, til Eurosport.no.

Ber om å trekke protesten

Eurosport kunne i går melde at Nest-Sotra skulle protestere på dommeravgjørelsen.
– Vi kommer til å protestere. Definitivt, sa Steffen Landro til Eurosport.no etter kampen.
I etterkant bekrefter også Landro at både han og Ole Kårtveit (styreleder i Nest-Sotra) har mottatt flere henvendelser hvor Raufoss ber Nest-Sotra om å trekke protesten sin.
– Vi registrerer en ufattelig oppførsel fra Raufoss sin side. Treneren kommer til meg etter kampen og spør om vi skal være så usportslige å sende inn en protest. Jeg får også en melding på kvelden av en assistent der han ber meg om å vise god sportsånd, og la være å sende inn en protest. Ole har også motatt en hendvendelse av daglig leder i Raufoss hvor de ber oss trekke protesten, forteller Landro, før han legger til.
– Det der synes jeg er skremmende, at de klarer å dra i sportsånd-knappen etter de selv har en spiller som går og lyver. Hele Norge vet at han står og lyver. Det er i min verden, toppen av frekkhet.

Har skjedd før

Det at en spiller har fått to gule uten å bli utvist har også skjedd før i norsk fotball. Under kampen mellom Bryne og Stabæk i 1. divisjon fikk Nicolai Næss to gule kort uten å bli sendt av. Fem minutter på overtid av kampen fikk Næss sitt andre gult kort, men Næss fikk fullføre kampen.
I etterkant av kampen fikk Bryne et brev av NFF, hvor de ble takket for at de viste god sportsånd.
– Jeg kan vise til kampen mellom Bryne og Stabæk i 2013. Der var det en identisk situasjon hvor Bryne droppet å levere en protest, og ble rost av NFF fordi det ikke hadde noen praktisk betydning på kampens utfall. Hadde dette skjedd i det 70. minutt eller 60., og vi hadde hatt en klar fordel av at vi hadde en mann mer på banen enn vi skulle hatt, så hadde saken sett annerledes ut, men dette skjer på 93:30 kampen er så og si over, sier Johnsen før han legger til.
– Alle som har satt seg inn i hendelsen skjønner at dette har ingenting å si for kamputfallet. Nest-Sotra skal overhodet ikke få noen omkamp på grunn av en dommerfeil, Dette er en dommerfeil, og Raufoss skal ikke rammes av den. Vi ikke har fått noen fordel av dette.
OBOS-ligaen
Eliteserie-håpet lever for Åsane, snudde kvalik-kampen mot Raufoss
16/12/2020 PÅ 16:52
OBOS-ligaen
Bekrefter Europa-interesse for talentet: – En spiller det snakkes om
15/12/2020 PÅ 18:37