Han har vært koblet til den snart ledige jobben i Sandnes Ulf, men han avviser at det har vært aktuelt foreløpig.
– Jeg har ikke snakket med Sandnes i det hele tatt. Jeg får telefoner angående Sandnes, men det er bare fra folk i pressen. Jeg har ikke snakket med dem selv.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 KLOKKEN 15:00
Han forteller at han har det fint i Nest, men ambisjonene er krystallklare.
– Jeg har aldri lagt skjul på at jeg vil bli best. Jeg må gå en vei som gjør at jeg kan komme meg inn i en eliteserieklubb og kjempe om seriegull. Om det er mulig via Nest eller om jeg må via et topplag i OBOS-ligaen, er jeg ikke sikker på, sier han til Eurosport.
Han har kontrakt også ut neste sesong, i klubben han igjen har løftet opp til kvalikplass på nivå to. Etter 24 kamper ligger Nest-Sotra på femteplass.
– Tror du jobben du har gjort er blitt lagt merke til?
– Jeg ville blitt veldig overrasket om det ikke er lagt merke til. Vi og Tromsdalen er soleklart minst i serien, når det gjelder ressurser og størrelse på klubb, og jeg regner med at alle sammen ser at vi ligger på femteplass. I fjor var vi nyopprykket og endte på sjetteplass. Det sier seg selv at den jobben som blir gjort er meget bra.

Årets trener i fjor

I fjor ble han kåret til årets trener på nivå to. De konkrete henvendelsene har imidlertid latt vente på seg, men:
– Det er ingenting konkret, men jeg hører jo ting.
Han har ikke vært trener så lenge, og er fortsatt bare 32 år. Likevel har han hastverk.
– Jeg har veldig dårlig tid. Jeg må opp i det store selskap innen tre år, og må kjempe om seriegull innen fem år. Jeg er ikke typen som er glad nok i spillet til å bare være med, jeg må jobbe for å bli best. Hvis jeg ikke klarer det, må jeg finne meg noe annet å gjøre.
– Det var jo en ganske detaljert plan, er det noe du har jobbet med og tenkt mye på?
– Ikke veldig mye, men da jeg startet som trener for fem år siden, så sa jeg at skulle trene i OBOS fem år etter. Det skjedde veldig kort tid etter, jeg var med som hovedtrener etter bare halvannet år. Så tok jeg over et andredivisjonslag og rykket opp. Planen min har gått veldig fint til nå, men jeg har ingen planer om å stoppe her.

Ny kvalik?

Denne sesongen har de som sagt klatret opp på femteplass med seks kamper igjen, foran lag som blant andre Sogndal, Kongsvinger, Sandnes Ulf og HamKam.
– Vi var fullstendig klare over at dette er det ekstremt tøffe andreåret. Alle slike små klubber som kommer opp i OBOS gjør det ofte bra ett år, og så blir det ekstremt tøft året etter. Det samme har skjedd oss. På grunn av fjoråret har vi hatt spillere med store ambisjoner, som ikke har vært like fornøyde med å være i Nest, og vi har sendt utrolig mange spillere videre og oppover.
Alexander Dang til Jerv og Johnny Furdal til Viking i fjor, er to av eksemplene.
– Vi måtte bygge alt om igjen, og i hele år har vi hatt den minste stallen med drøyt 18 spillere. Vi har vært veldig skadeutsatte, og noen ganger hatt bare to friske utespillere på benken. Jeg hadde aldri trodd vi skulle være i posisjon etter 24 seriekamper, etter i tillegg å ha startet med minuspoeng på grunn av økonomi, sier Landro og utdyper:
– Det er gjort et ekstremt bra stykke arbeid i klubben, i trenerapparatet og av de få spillerne vi har. Vi har fire av de siste seks kampene borte, og det er tøft nok i seg selv, men vi har mulighet på kvalik. Jeg er ekstremt fornøyd og hadde ikke i min villeste fantasi trodd vi skulle gjøre det så bra. Det er ingen som husker oss om vi blir nummer 11., men kommer vi på 5.- 6.-plass som minste klubb igjen, så ...
– Hva forteller det deg da?
– Det forteller meg at vi besitter en kunnskap som de andre ikke har. Penger har de, kunnskap har de ikke. Vi har flere folk her i administrasjonen og på trenersiden som er flinkere enn konkurrentene. Det er jeg helt overbevist om. De mulighetene de andre lagene har, med sine ressurser ... det skal ikke være mulig at det lag med fulltidsspillere skal komme under et lag med bare amatørspillere, med minuspoeng grunnet økonomi i tillegg. Det viser at vi på Sotra gjør noe jeg er stolt over.
Landro mener at fotball handler om å prestere ut fra forutsetninger.
– Jeg har alltid vært opptatt av å prestere bedre enn forutsetningene. Mine forutsetninger er å være sist eller nest sist. Nå er vi langt bedre. Hvis du gir meg forutsetninger til å være på øvre halvdel, så må jeg gjøre det bedre enn øvre halvdel. Jeg har definitivt troen på meg selv, og hvis jeg har gode forutsetninger, skal jeg prestere da også.

Bevisst strategi

Uttalelsene er friske, og skiller seg fra det man ofte er vant til å høre. Er det bare personligheten hans som skinner gjennom, eller er det også en bevisst strategi?
– Det er veldig bevisst. Fordi folk må forstå at vi er i underholdningsbransjen. De kjedelige svarene som ikke skaper forventninger eller press, de blir utrolig kjedelige å høre på eller lese om. Hvis ikke folk i bransjen skaper engasjement, har de ikke noe der å gjøre, sier 32-åringen og fastslår:
– Jeg er her for å underholde, og hvis jeg ikke liker den delen av fotballen, må jeg tre til side. Da må noen andre prøve å engasjere og underholde. Jeg er ikke blitt fotballtrener for å frykte for posisjonen min eller jobben. Jeg velger å se utelukkende positivt på det, og har en utrolig positiv holdning. Jeg er ikke redd for hva som møter meg.
Det har også vært noen kontroversielle episoder de siste sesongene, som har involvert Nest-Sotra. Noen protester, beskyldninger om usportslighet fra begge leirer, en bortvisning av Landro og på Hamar er man fortsatt hissige etter oppgjøret mellom klubbene i fjor.
– Hva tenker du om de episodene?
– De sakene vi har vært involvert i, har vi håndtert som alle andre organisasjoner hadde gjort. Jeg har overhodet ikke inntrykk av at vi har skapt noen kontroverser eller gjort noe som er på kanten. Vi har utfordret reglene og sagt fra når vi har følt oss utrettferdig behandlet, og når vi har fått dommen eller svaret har vi alltid akseptert det som er kommet. Vi har aldri fått noen av disse avgjørelsene med oss, og vi har aldri jukset oss til ting og tang, slik som de episodene du nevner, der lag har jukset seg til noe mot oss, sier Steffen Landro.
Sett denne?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 KLOKKEN 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 KLOKKEN 10:50