Populære sporter
All sport
Vis alt

Fra OBOS-ligaen til Allsvenskan

Publisert 25/01/2020 klokken 13:23 GMT+1

Vitor Gazimba ledet Kongsvinger i 2019. Nå blir han assistent for Örebro i Allsvenskan.

Vitor Gazimba

Foto: Scanpix

Vitor Gazimba var ferdig i Kongsvinger etter ett år i jobben. Det endte med femteplass og kvalik, der de først slo Sogndal før det ble tap mot KFUM.
Etter sesongen ble OBOS-klubben og 32-åringen enige om å avslutte samarbeidet. I meldingen – på engelsk – het det at Gazimba besluttet å forlate klubben, og at de var svært fornøyde med resultatene og og arbeidet han og teamet hans har gjort i 2019.
– Selv om Vitor og KIL deler de same målene og har samme ambisjon for KILs fremtid, med å få KIL tilbake til Eliteserien, forstår vi at vi ikke er hundre prosent enige om veien å gå for å nå disse målene, og vi har derfor i minnelighet blir enige om å avslutte vårt arbeidsforhold, skrev klubben.
Nå er portugiseren, med en lang fartstid i norsk fotball, klar for Allsvenskan. Örebro bekrefter på sin hjemmeside at portugiseren er deres nye assistentrener. Han erstatter Daniel Bäckström som gikk til Malmö.
Gazimba får en slags hovedtrenerrolle på feltet under Axel Kjäll som er manager i klubben, en rolle som er mer brukt i engelsk fotball.
– Han er en moderne trener med mye relevant erfaring og en person som kan ta stort ansvar, noe som kreves i denne rollen med Kjälls manageroppdrag, sier daglig leder, Simon Åström, til klubbens hjemmeside.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame