Populære sporter
All sport
Vis alt

Får ikke lisens i OBOS-ligaen

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 23/10/2019 klokken 18:21 GMT+2

Øygarden FK oppfyller ikke NFFs krav, og kan dermed ikke overta Nest-Sotras lisens for spill i OBOS-ligaen.

Nest-Sotra

Foto: Scanpix

Det er Bergensavisen som bringer nyheten onsdag.
Etter planen skulle den nyopprettede klubben Øygarden FK overta Nest-Sotras plass i OBOS-ligaen. Det klubben selv på sin egen hjemmeside for en drøy måned siden. Nå viser det seg at en paragraf i NFFs regelverk gjør dette vanskeligere enn først forutsett, skriver BA.
Klubber som søker om å overta en lisens må nemlig ha vært medlem av NFF i minst tre år. Øygarden FK ble imidlertid opprettet nå i høst, og oppfyller dermed ikke kravet for å få lisens. Det har satt en stopper for Nest-Sotras årsmøtevedtak, og klubben fikk en nøtt å knekke. Strilene mener likevel å ha funnet en måte som gjør at de holder seg innenfor regelverket.
Nest-Sotra planlegger å bytte navn til Øygarden FK og ta over den nystartede klubben sine drakter. Samtidig skal Øygarden FK endre navn til Nest-Sotra og ta over klubbens drift på barne- og ungdomslagene.
Eurosport.no har ikke lyktes med å komme i kontakt med Ole Kårtveit, som er styreleder i både Nest-Sotra og Øygarden. Til BA sier han dette:
– Det er en tungvint måte å gjøre det på, men vi må gjøre det rett.
Saken er ikke ferdigbehandlet av NFF. Det er økonomiske årsaker som ligger bak dette ønsket fra Nest Sotra. 27. oktober fortalte Kårtveit til Bergens Tidende at klubben er på vei utfor stupet om de ikke gjør forandringer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame