Det er Bergensavisen som bringer nyheten onsdag.
Etter planen skulle den nyopprettede klubben Øygarden FK overta Nest-Sotras plass i OBOS-ligaen. Det klubben selv på sin egen hjemmeside for en drøy måned siden. Nå viser det seg at en paragraf i NFFs regelverk gjør dette vanskeligere enn først forutsett, skriver BA.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Klubber som søker om å overta en lisens må nemlig ha vært medlem av NFF i minst tre år. Øygarden FK ble imidlertid opprettet nå i høst, og oppfyller dermed ikke kravet for å få lisens. Det har satt en stopper for Nest-Sotras årsmøtevedtak, og klubben fikk en nøtt å knekke. Strilene mener likevel å ha funnet en måte som gjør at de holder seg innenfor regelverket.
Nest-Sotra planlegger å bytte navn til Øygarden FK og ta over den nystartede klubben sine drakter. Samtidig skal Øygarden FK endre navn til Nest-Sotra og ta over klubbens drift på barne- og ungdomslagene.
Eurosport.no har ikke lyktes med å komme i kontakt med Ole Kårtveit, som er styreleder i både Nest-Sotra og Øygarden. Til BA sier han dette:
– Det er en tungvint måte å gjøre det på, men vi må gjøre det rett.
Saken er ikke ferdigbehandlet av NFF. Det er økonomiske årsaker som ligger bak dette ønsket fra Nest Sotra. 27. oktober fortalte Kårtveit til Bergens Tidende at klubben er på vei utfor stupet om de ikke gjør forandringer.
OBOS-ligaen
Åsane slo tilbake etter stikk fra Jerv-treneren
10/12/2020 PÅ 21:42
OBOS-ligaen
Bekreftet: Kampen flyttet til Kristiansand
10/12/2020 PÅ 11:38