– For Jerv er det helt fantastisk å kunne komme så tett på en av Skandinavias største klubber. Det at vi kan nyte godt av det fantastiske nettverket de har i forskjellige verdensdeler, med en link til en engelsk klubb også, er helt enormt. Jeg kan egentlig ikke sette noen verdi på det, sier Arne Sandstø til Eurosport.
Det er Fædrelandsvennen som forteller historien. For da Jerv spilte treningskamp mot Start lørdag, var det med to afrikanske prøvespillere fra FC Midtjylland fra start. Høyrebacken Uzochukwu Onuorah (20) fra Nigeria og midtbanespilleren Michael Baidoo (20) fra Ghana viste seg begge frem for Sandstø.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 KLOKKEN 15:00
De to klubbene har nemlig over tid hatt en god relasjon. Allerede i 2016 kom Michael Ogungbaro. Han ble senere hentet til Start for en halv million, men er nå tilbake på lån i Jerv.
Året etter fulgte David Akintola etter. Midtjyllands sportslige leder Svend Gravesen forteller til Fædrelandsvennen at det er etter Akintolas utlån at forholdet mellom klubbene vokste seg enda bedre.
– David fortalte om en bra klubb, og han var glad for å være der. Vi hadde en god dialog med klubben mens han var på lån, etter det gikk det slag i slag – og så har vi bare holdt dialogen, sier han til avisen, før han samtidig roser menneskene i klubben og det gode forholdet til Sandstø – en trener han stoler på.
Akintola, som forrige sesong herjet i Haugesund, ble med Eirik Horneland til Trondheim på lån fra den danske klubben.

Vil utvikle spillerne

– Det er alltid gøy å få litt ros, men vi er en gjeng med ekstremt fotballkloke folk, som vet hva som skal til og har gode referanser på hva som trengs for at spillerne skal ta det neste nivået. Vi har et tydelig og klart mønster, og er tydelige med tanke på roller innenfor det mønsteret, og det har gitt dem god tro på at de er i gode hender, sier Sandstø til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under)

Arne Sandstø

Foto: Scanpix

Det har ikke vært noe formelt samarbeid, men relasjonene er stadig blitt sterkere. Sandstø forteller at han har vært to ganger i USA og scoutet sammen med klubben, og at de er kommet tettere og tettere.
– Vi håper alltid å kunne levere tilbake et bedre produkt. Den beste tilbakebetalingen vi kan gi til Midtjylland, er å være et ledd i en spillers utvikling og vise at det nytter. For eksempel Akintola tok veldige steg det året han var her, og det har hjulpet ham til å ta stegene videre i Norge.
Foreløpig siste tilskudd, var Chuma Anene. Han har vært på utlån frem til sommeren, men det er foreløpig ikke avklart hva som skjer videre med ham. Når det gjelder de to som spilte mot Start lørdag, sier Jerv-treneren at de ser på mulighetene for å få til noe med den ene spilleren, mens den andre ble litt for lik det de allerede har av kvaliteter.

Respekt for Raufoss

Etter 13 spilte kamper ligger laget på ellevte plass i OBOS-ligaen, med 15 poeng. Det er bare to opp til Nest-Sotra, Sogndal og Sandnes Ulf på plassene foran, og bak seg har de HamKam (13), Skeid (10), Notodden (10), Strømmen (7) og Tromsdalen (2).
– Inntil de to siste kampene var det OK. Men i de to siste fikk vi ekstremt dårlig betalt og var altfor ineffektive. Vi manglet litt kvalitet, så jeg er skuffet over det, men vi er i nærheten av der klubben ligger i forhold til de andre, med tanke på størrelse og slike ting. Så blir det spennende å se om vi i høst kan komme inn i den flytsonen vi har vært i noen ganger tidligere.
Søndag venter OBOS-ligaens største positive overraskelse, Raufoss, på bortebane for Sandstøs menn.
– Det er nok det laget som har imponert mest. De er godt organiserte, flinke i presset og løper mye. Om det er dyktighet eller flyt skal ikke jeg si så mye om, men de har hatt noen fantastiske scoringer, med frispark og direkteskudd fra langt utenfor 16-metern. Så de har matchvinnere. Vi har respekt for dem, men drar helt klart opp for å måle krefter og med en plan om å ta tre poeng.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 KLOKKEN 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 KLOKKEN 10:50