Det bekrefter Start på sine nettsider mandag. Midtbanemannen har skrevet under på en avtale med klubben fra 1. januar 2020.
– Vi er veldig glade for å få inn Eirik i spillergruppa vår. Vi har fulgt ham lenge og vi er sikre på at vi får en spiller som besitter et godt Eliteserie-nivå. Han kommer med masse erfaring fra norsk toppfotball, samtidig som han er sulten på å ta nye steg. Han er også en litt annen type midtbanespiller enn dem vi har i troppen fra før, sier sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Han beskriver 26-åringen fra Mandal som en spiller med godt driv med ballen, som løpssterk og målfarlig. Schulze startet karrieren i Mandalskameratene, før han senere har spilt for Viking, Strømmen, Sandnes Ulf og Sogndal.
Han har spilt sammen med jevngamle Martin Ramsland, som skifter beite nå i sommer, både i Mandalskameratene, Strømmen og altså i Sogndal. Nå skal de også spille sammen i Start.
I likhet med Ramsland har også Ole Amund Sveen forsvunnet fra klubben nå i sommer. Han skal spille for Bodø/Glimt i Eliteserien. I tillegg ryktes også spissen Sigurd Haugen ut portene på Fosshaugane. Blant annet Viking har lettet på sløret med tanke på at det er en spiller de vurderer, slik Stavanger Aftenblad meldte før helgen.
Nylig fleipet trener Eirik Bakke overfor Eurosport med at han snart må snøre på seg skoene igjen og spille spiss selv.
– Neida, vi må bare restarte alt her og bygge, så får denne sesongen gå som den går. Vi får prøve å kapre til oss en play off-plass og være med og kjempe inn. Og så har vi kontrakter på Sigurd og (Eirik) Schultze og de der, som mange klubber ligger flate etter. Slik er det i Sogndal, men det er litt mange på en gang nå, selvsagt, la han til i en mer alvorlig tone i forrige uke.
Ifølge Sogn Avis har klubben kuttet tolv millioner kroner, og det har vært endringer i organisasjonen. Det har også ført til at kontraktsforhandlingene med Eirik Bakke har latt vente på seg.
Mandag melder for øvrig Fædrelandsvennen at Start nylig har avslått et bud fra Vålerenga på midtstopper Damion Lowe. Sportslig leder Tor-Kristian Karlsen vil ikke kommentere klubber, men bekrefter at det har kommet bud på ham fra Eliteserien.
– Men det har ikke vært i nærheten av det vi mener er godt nok, sier Karlsen til avisen.
Schulze har foreløpig ikke besvart Eurosports henvendelse.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50