NOTODDEN / OSLO (Eurosport.no):
– Jeg har fått et kontraktsforslag av klubben, og vi har noe dialog om veien videre. Men jeg har sagt at jeg har lyst til å se meg rundt etter muligheter til å spille for en klubb på høyere nivå. Men jeg har ikke utelukket Sogndal heller, sier Dyngeland til Eurosport.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Han forteller at han ikke har fått noen svarfrist av klubben.
– Nei, ikke ennå. Nå er jeg rett og slett Bosman-spiller, egentlig, og er fri til å snakke med andre klubber. Jeg håper noen følger med og har bruk for en 23 år gammel keeper.
Målvakten har vært i klubben i syv år, og kjenner at tiden nå kan være inne for å prøve seg andre steder. Hovedargumentet for det, er nivået.
– Jeg må prøve å være litt realistisk, jeg har spilt i Sogndal og det har vært mye opp og ned, både oppturer og nedturer. Jeg tenker i hvert fall Eliteserien, ikke bare heisen opp og ned, sier Dyngeland med et smil.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Være realistisk

Han forteller at han ikke har hørt noe konkret fra agenten sin ennå, men at han håper at han tar seg av den biten mens han kan konsentrere seg om å gjøre sin jobb mellom stengene. Han har allerede rukket å skaffe seg en bra CV, med blant annet landslagsuttak, som han håper gjør at han er attraktiv også for klubber i den øverste divisjonen.
– Jeg håper noen følger med og se på meg som en attraktiv keeper.
Sogndal-trener Eirik Bakke har full forståelse for Dyngelands ønske, og svarer humoristisk på spørsmål om situasjonen.
– Han har vært her i syv år, så jeg skjønner at han ser seg litt om etter andre ting. Vi får prøve å lokke ham til å bli med syltetøy, kanskje gratis syltetøy resten av livet, sier Bakke til Eurosport.
Men han vil heller ikke gi keeperen noen frist med å svare på kontraktstilbudet klubben la frem i juni.
– Nei, Mathias har vært lojal mot klubben i mange år. Vi har hatt tilbud på ham før, og vet at han er ønsket. Vi har en dialog med ham, og velger han å gå videre, får han avslutte på en god måte. Men jeg håper ingen vil ha ham, sier Bakke.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Interesse fra toppklubber

Han er nemlig tydelig på at han gjerne vil beholde hele gjengen han har nå. Den siste tiden har han vært nødt til å slippe til enda flere unggutter, etter salg av blant annet Ole Amund Sveen, Martin Ramsland og Sigurd Haugen.
– Vi har vel solgt spillere for 40 millioner de siste fem årene. Vi må prøve å beholde de fleste nå, og heller bygge på litt med noen spillere inn.
Laget har flere spennende unggutter. Bakke bekrefter at flere av dem er ettertraktet blant toppklubbene i Norge.
– Det er normalt at klubber ser på disse spillerne. Vi får håpe vinduet stenger snart. Men det er bra for oss at klubber ser på spillerne våre, vi driver godt med unge spillere, og det er masse bra spillere på vei opp nå. OBOS-ligaen er en voksenliga. Talent vet vi at de har, nå må de få noen kamper, ta plass og utvikle seg videre.
– Har det vært noe konkret, på for eksempel Ulrik Fredriksen?
– Ja, det er toppklubber i Norge som vil ha mange Sogndal-gutter. Vi får prøve å beholde dem noen år til. Jeg vil ikke si noe om navn eller klubber, men vi har mange landslagsspillere, så du kan tenke deg selv.
Sogndal fikk en god opplevelse søndag, da de slo Notodden 3-1 på bortebane. De innehar sjetteplassen på tabellen, som er den siste som gir kvalifisering.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08