I de fire serierundene som har blitt spilt i mai, så har vi sett mange tette og jevne kamper. Dette er også en hektisk måned med tanke på at det også har blitt gjennomført to cuprunder. En skikelig syretest for enkelte av ligaens tropper. Dette er kåringene for mai måned i OBOS-ligaen.
  • Se Sandnes Ulf - Kongsvinger, samt resten av OBOS-ligarunden på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!

Månedens trener:

OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
1 Marti Cifuentes (Sandefjord): Katalaneren gjennomfører en perfekt måned som trener i hvalfangerbyen. Sandefjord tar 12 av 12 mulige poeng, det er råsterkt. Klarer å bikke alle kampene i sin favør, og det er en opprykkskandidat verdig. Vinner også to cuprunder i løpet av denne måneden og kan glede seg til Odd hjemme på Komplett stadion i 3.runde i NM i juni.
2 Lars Bohinen (Aalesund): Aalesund har vært solide i hele mai-måned og tar 10 av 12 mulige poeng, de er et stangskudd fra Holmbert Fridjonsson på Levermyr fra å ta full pott i mai. I likhet med Sandefjord klarer også AaFK seg igjennom to cuprunder denne måneden, får naborival Molde hjemme i juni i 3.runde som en gulrot. AaFK er i rute til direkte opprykk denne sesongen. Men klarer de å holde poengfangsten oppe gjennom hele sesongen?
3 Jørgen Isnes (KFUM Oslo): Oslolaget har imponert til nå i OBOS-ligaen med sin spillende stil. Jørgen Isnes har noe veldig spennende på gang oppe på Ekeberg. Overbevisende seier hjemme mot Jerv med 5-0, vinner hjemme mot Strømmen i en jevn kamp, og finner sterkt 2-3 borte mot Tromsdalen. Taper en kamp i mai, og det er borte mot Sogndal, en kamp som kunne bikket i favør KFUM. Oslo-laget viser at de er konkurransedyktige på dette nivået.
LES OGSÅ: Selvkritisk «Paco» etter VM-exiten: – Jeg har hovedansvaret

Månedens spiller:

1 Lars Olden Larsen (KFUM): 5 mål og 3 målgivende i mai er knallsterke tall for ungutten. En herlig kantspiller som liker å utfordre. Nyter stor tillit i Oslo-klubben. Årets komet i OBOS-ligaen til nå. En spiller som garantert har blitt lagt merke til av konkurrentene i OBOS-ligaen. En spennende spiller for fremtiden.
Lars Olden Larsen avgjorde mot Strømmen. Se målet her:
2 Daníel Grétarsson (Aalesund): Spiller samtlige minutter for AaFK i mai. I løpet av fire kamper så slipper de bare inn 2 mål. Han er klippen i forsvaret til Lars Bohinen, han styrer spillet, setter igang angrep fra sin posisjon, og det er få spillere i denne ligaen som kommer seg forbi han. Islendingen var mye ute med skade i år, blir i år en nøkkelspiller for de oransje med tanke på direkte opprykk.
3 Pontus Engblom (Sandefjord): Fem mål på tre kamper i mai, og skulle kanskje hatt flere. Er mannen i øverste ledd som Sandefjord-fansen kan stole på leverer mål. Er det en mann som vet hvor målet står i OBOS-ligaen, så er det denne mannen. Pådro seg en skade i cupkampen mot Jerv, så var ikke med i seieren mot Strømmen. En mann Sandefjord ikke har råd til å ha på sykestua lenge.
LES OGSÅ: Tidligere Rosenborg-spiller om det utradisjonelle karrierevalget: – Jeg ble fristet av eventyret

Månedens skuffelse:

Sogndal: Laget fra saftbygda har opprykksambisjoner, men vinner bare en av fire kamper i mai. Eirik Bakke og co i Sogndal har en stor jobb foran seg med å tette luken til topplagene hvis det skal bli opprykksfest på Fosshaugane Campus i år.

Månedens overraskelse:

Aron Sigurdarson (Start): Var helt i fryseboksen i fjor under Rekdal. Har i år vist hvorfor Start hentet han til Sørlandet. Fått full tillit fra trener Joey Hardarson. Spilte samtlige minutter av Starts tre kamper i mai. Toneangivende i alle kampene. God i den solide seieren hjemme mot Strømmen, slår den avgjørende pasningen borte mot Nest-Sotra. Og avgjør så og si lokaloppgjøret hjemme mot Jerv på egenhånd med sine to scoringer. Vingen er i storform om dagen. Blir en viktig mann i jakten på opprykk.

Verdt å legge merke til:

Notodden, Strømmen og Tromsdalen tar til sammen tatt tre poeng i mai måned, i de klubbene så må poengfansten økes betraktelig hvis man vil spille i OBOS-ligaen neste sesong. Tromsdalen slapp inn hele 13 mål på fire kamper. Og Strømmen har bare scoret tre mål i mai. Notodden slo Tromsdalen borte, men gutta fra bluesbyen tapte de tre andre kampene sine. Det har snart blitt gjennomført 1/3-del av sesongen, så det bør lyse noen varsellamper.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50