• Se Ull/Kisa – Aalesund på Dplay og Eurosport Player. kl. 18.00. Få tilgang her!
På Deadline Day, 31. august, ble den nederlandske forsvarsspilleren Kenny van der Weg klar for Aalesund.
28-åringen har foreløpig ikke vært på banen for tangotrøyene, og nå er det klart at han heller ikke vil få noen muligheter på førstelaget denne sesongen.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Grunnen er at klubben rett og slett har fylt opp utlendingskvoten sin. Det var Sunnsmørsposten som meldte nyheten først.
Fredag ble det nemlig klart at engelskmannen Jernade Meade ble registrert som den siste utlendingen i troppen, foran van der Weg. Meade var ute med skade og var avregistrert i perioden nederlenderen kom til klubben. Men da han ble friskmeldt måtte klubben rett og slett velge hvem man ville ha i A-stallen resten av sesongen.
Valget falt altså på Meade.
AaFK-trener Lars Bohinen ønsket ikke å kommentere saken saken etter kampen mot Ull/Kisa søndag kveld, men henviste til sportslig leder Bjørn Erik Melland.
Melland sier til Sunnmørsposten at de har hatt dialog med spilleren hele veien, og innrømmer at det ikke er bestemt om van der Weg vil returnere til Norge.
Van der Weg dro tilbake til Nederland for å overvære fødselen av sin datter etter å ha signert for AaFK. Han har fortsatt ikke returnert siden det.
Om han skulle komme tilbake, vil forsvarsspilleren isåfall måtte belage seg på spill for klubbens andrelag.
Det har ikke lyktes Eurosport å komme i kontakt med sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58