Oppdatert 18/09/2019 klokken 20:52 GMT+2

Aalesund marsjerer taktfast mot landets øverste nivå, mens Start og Sandefjord utkjemper et knallhardt slag om retten til å følge etter.

OBOS

Aalesund - KFUM 2-1 / Start - Nest-Sotra 2-0 / Sandefjord - Strømmen 2-0
I en runde preget av mye merkelig og svakt forsvarsspill over nærmest hele fjøla, endte det med flere favorittseirer.
KFUM gjorde som tidligere denne sesongen og overrasket, da de tok ledelsen på straffe ved Robin Rasch borte mot serieleder Aalesund. Men de oransje slo tilbake, og utlignet ved Torbjørn Agdestein to minutter på overtid i første omgang.
Noen minutter etter hvilen scoret målsniken Niklas Castro på straffe, etter en klønete involvering av Kåffa-forsvareren i forkant. I det 56. minutt fikk imidlertid Daniel Gretarson sitt andre gule og marsjordre.
(Artikkelen fortsetter under):
KFUMs gode ballspillere ga det et ærlig forsøk på å utligne, men AaFK viste rutine og viste seg igjen som det sterkeste laget i divisjonen og holdt unna.
– Jeg er imponert av maskinlaget i norsk fotball, som heter Aalesund. De kommer under, snur og får rødt kort, men holder likevel unna. Det er ingen som kan stoppe Lars Bohinens menn, dette her dunker mot Eliteserien 2020, sier Christian Gauseth i Eurosports direktesendte OBOS-sending.
Start fikk flere gavepakker av Nest-Sotra-forsvaret. Først da Kasper Skaanes satte inn 1-0 på et skudd som vel burde vært avverget av målvakt Renze Fij, og så da Aron Sigurdarson økte til 2-0 etter drøye halvtimen.
I hjemmekampen mot bunnlaget Strømmen fikk Sandefjord få problemer med å hente tre nye poeng. Mohamed Ofkir ga de blå ledelsen allerede etter ni minutter, mens toppscorer Pontus Engblom utnyttet at strømmen hadde gått i borteforsvaret, og satte inn nok en scoring.
– Alle kamper er vanskelige, og jeg er fornøyd og stolt av innsatsen. Det var et nytt steg fremover og en viktig seier, sier Marti Cifuentes til Eurosport.
Dermed er stillingen i toppen uforandret. Lars Bohinens gutter i AaFK leder med 60 poeng etter 23 kamper, mens Start og Sandefjord skal få knive knallhardt om den andre direkte opprykksplassen med 49 poeng hver seg.
I tillegg er det ganske jevnt på målforskjell. Start har 39 scorede mål og 21 baklengs. Sandefjord står med 38 mål riktig vei og 22 bakover.
– De følger hverandre. Det står mellom dem, fastslo Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i OBOS-direkte.
Det er nå ti poeng ned til KFUM som innehar fjerdeplassen.
Notodden utnyttet to svake involveringer i KIL-forsvaret, og tok tre viktige poeng etter 2-0-seier. De klatert til 21 poeng og fikk et lite pusterom til de tre lagene bak.
Ull/Kisa slo tilbake med 1-0-seier over Jerv hjemme, mens Tom Nordlies Skeid leverte 2-2 hjemme mot Sogndal etter to scoringer av Johannes Andres Nunez Godoy. Skeid ligger på kvalifiseringsplassen med 17 poeng, like mange som Strømmen på plassen bak.
Tidligere på dagen slo Sandnes Ulf til med 4-1 borte i Tromsdalen. Kampen mellom Raufoss og HamKam startet en time etter den andre kampene.