Åsane - Notodden: 2-2 (Sammenlagt 5-3)
Den første kampen mellom Åsane og Notodden endte med en 3-1-seier til Åsane som tok første stikk i kampen om OBOS-plass. Og det var også Åsane som sikret sammenlagtseieren og er klar for OBOS-ligaen 2020.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 KLOKKEN 15:00
– Dette var ikke noen bra kamp. Vi kommer ikke inn i det. De er et helt annet lag enn det de var for to dager siden og vi får ikke til å spille vår fotball. Det er veldig, veldig skuffende, men akkurat nå så driter jeg i det, sa Joakim Hammersland etter kampen.
Men han var veldig fornøyd med opprykket.
– Jeg er sinnssykt imponert over denne gjengen her. Vi gikk ned med brukket rygg i fjor og vi brukte bare en sesong på å komme tilbake igjen. Det vi har levert i år og det vi har levert i disse kvalikkampene, det er en jævlig tøff vei å gå og vi gjør det. Jeg er veldig stolt, la han til.
Opprykksfinalen mellom de to lagene startet med scoring til Notodden etter et par minutter. Andre Bakke smalt ballen i mål og sikret ledelsen til Notodden.
Men etter 20 minutter spilt satte Joakim Hammerland inn utligningen etter fryktelig keeper-spill fra Espen Vasby. Det var også Hammersland som satte inn to mål for Åsane i forrige kamp.
Kun fem minutter senere var Notodden igjen i ledelsen etter scoring av Henrik Gustavsen.
Ti minutter før pause ble Åsanes Eirik Wollen Steen liggende nede på grunn av problemer med lysken. Han fikk behandling, men kom innpå banen igjen. Kort tid etterpå måtte en skuffet Steen gi seg og ble byttet ut.
Se høydepunktene fra kampen her:

Rødt kort og utligning

Rett før pause fikk Notoddens Alfred Sankoh sitt andre gule kort og ble dermed utvist til store protester fra Notodden-benken.
Etter pausen kriget begge lagene om seieren, men etter 80 minutter spilt var det igjen scoring for hjemmelaget ved Joakim Hammersland. Dermed så det tungt ut for Notodden som måtte ha to mål for å få ekstraomganger.
Slik gikk det ikke og Åsane vinner sammenlagt 5-3 mot Notodden og er klar for OBOS-ligaen neste sesong.
Etter ett år på nivå tre er Åsane tilbake på det nest øverste nivået i norsk fotball.
– Det var så jævlig fortjent etter den sesongen vi har hatt. Det er rett og slett.. det er sinnsykt fortjent synes jeg, sa Åsane-trener Morten Røssland, som hadde problemer med å finne ord, etter kampen.
– Vi visste det ble beintøft, og at de (Notodden) kom i en bedre utgave. En svak første omgang der vi var nervøse, men vi klarer å samle oss, la den lykkelige Åsane-treneren til.
Sett denne?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 KLOKKEN 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 KLOKKEN 10:50