Aalesund fortsatt ubeseiret etter seier mot HamKam

Oppdatert 16/06/2019 klokken 17:48 GMT+2

Aalesund slutter ikke å imponere i årets OBOS-liga. Nå står oransje-trøyene med 8 poeng mer enn neste lag på tabellen.

Aalesund

HamKam - Aalesund 1-2 (0-1)
Det var to lag i vidt forskjellige flytsoner som møttes denne søndagen. Aalesund sto fortsatt ubeseiret før kampen, og det gjør de også på mandag når en ny uke settes igang.

Slik var kampen

Det var HamKam som startet best denne ettermiddagen på Briskeby. Hamar-laget som i store deler av sesonginnledningen med store omveltninger både i trenerapparatet og spillermateriellet, så bedre ut enn på lenge. Dessverre for hjemmelaget dukket det opp en tidligere Kongsvinger-profil som skulle kalde kaldt vann i årene på hjemmesuppporterne. Niklas Castro fyrte av et skudd, Lukasz Jarosinski i HamKam-buret sto langt ute, og fikk ikke avverget skuddet.
Videre utover i omgangen bølget det fram og tilbake. HamKam hadde mye ball, men det manglet litt i den siste og viktigste fasen av spillet.

Over i 2.omgang skulle det endelig lykkes for HamKam. Innbytter Petter Mathias Olsen kom nedover venstrekanten og slo inn til en hardt presset Simen Bolkan Nordli. Unggutten fra Ottestad gjorde ingen feil og fikk til en avslutning som etterhvert fant nettmaskene bak Andreas Lie.
Det skulle derimot ikke være uavgjort veldig lenge. Noen få minutter senere var Aalesund på farten igjen, og da sto det 2-1 til bortelaget. Etter scoringen bølget det igjen fram og tilbake, og begge lag kom på noen nesten-sjanser. Det var kun ti Aalesund-spillere som fikk fullføre kampen. Niklas Castro ble liggende med det som så ut som en strekk i låret, og da Lars Bohinen på Aalesund-benken hadde brukt opp alle byttene sine, måtte Aalesund fullføre med en mann mindre enn hjemmelaget.
Saken fortsetter under videoen
HamKam-kaptein Lars Gunnar Johnsen var ikke fornøyd med resultatet etter kampen.
– Vi får 1-1 etter pausen, fortjent mener jeg. Det er skuffende at vi får 1-2 med en gang etterpå, vi blir litt stressa virker det som.
Johnsen virket skuffet etter kampen, men klarte likevel å ta med noen positive ting ut av oppgjøret.
– Jeg synes at vi tidvis får spilt vårt spill, vi styrer kampen og klarer å skape sjanser på dødball, sier Johnsen. Før han fortsetter:
– Jeg synes pila peker riktig vei, men det er viktig å få med seg noen resultater på veien. Vi skal bite fra oss både prestasjons- og poengmessig, Johnsen.
Lars Bohinen var klar på etter kampen at det ikke var noen optimal kamper på bortebane.
– Litt grovt sagt så er vel dette den svakeste kampen vi har spilt i år, rent spillemessig. Gutta jobber bra for å holde unna mål, men rent spillemessig henger vi ikke sammen i dag. Å vinne på en dag hvor lite stemmer offensivt...Det er er styrke, sier Bohinen.