• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen med Dplay og Eurosport Player! Skaff tilgang her.
Et AaFK-lag med stø kurs mot Eliteserien tar ingen sjanser før høstsesongen. Med stopperkjempe Kaj Ramsteijn ute med langtidsskade har Bohinen hentet inn nederlandske Kenny van der Weg (28). Spilleren har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen med OBOS-laget.
Han spilte for det skotske toppdivisjonslaget Ross County frem til kontrakten gikk ut 16. august, og kan blant annet skilte med over 60 kamper i nederlandsk Æresdivisjon, for NAC Breda.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Spilleren kan spille både midtstopper og venstre vingback.
– Kenny er en spiller med en flott CV. Han har spilt stopper i lang tid i Skottland og spilt på et høyt nivå lenge. Kenny er en stor og sterk spiller med fin venstrefot som er god i duellspillet, sier AaFKs hovedtrener Lars Bohinen i en pressemelding.
– Det er begrenset hvor godt vi kjenner spilleren, men vi har fått gode referanser på ham, sett det vi kan av video og pratet med ham i flere omganger. Vi aksepterer at han ikke er i kampform. Han skal selvsagt få tid til å lære oss å kjenne. Det er en stor fordel at han har spilt mye i en trebackslinje tidligere, sier Bohinen om spilleren som akkurat nå er i Nederland i påvente av fødselen av sitt første barn.
Sportssjef Bjørn Erik Melland forteller at han har jobbet med å skaffe referanser på 28-åringen.
– Vi har gode referanser på Kenny, både som spiller og person. Vi ønsker ham hjertelig velkommen til AaFK, sier Melland.
Aalesund leder OBOS-ligaen med 56 poeng, og står med ni strake seirer. Start er på andreplass med sine 45 poeng med ni serierunder.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58