Vikings kjempekompleks fortsetter

Rikke Skov

Oppdatert 25/08/2018 klokken 18:23 GMT+2

Lokalderbyet mellom Viking og Sandnes Ulf endte for første gang med seier til de lyseblå.

Sandnes Ulf - Viking

SANDNES ULF-VIKING: 3-0 (2-0)
For niende gang var det duket for lokalderby i Rogaland mellom Stavanger og Sandnes. Forrige gang klubbene møtte hverandre fikk gjestene fra Sandnes Ulf en tung hjemmereise. På fotballens festaften 16. mai endte det med 2-5-tap for Bengt Sæternes sitt mannskap. Lørdag jaktet de revansje, og den fikk de med 3-0-seieren.
I de tidligere oppgjørene mellom nabobyene som ligger 16 kun kilometer unna hverandre, har Sandnes Ulf aldri kommet ut av det som seiersherre. Men lørdag kom den etterlengtede seieren.
– Ledelsen ble ganske trygg, og da så jeg at de roet seg ned. Veldig, veldig fornøyd med de i dag, sa trener Bengt Sæternes etter kampen.
For Viking var det første gang de tapte mot lillebroren fra Sandnes, men det var også årets tredje OBOS-tap på naturgress. Hver gang de mørkeblå har gått ut på en bane som ikke har kunstgress, har det endt med tap.
– Underlaget har absolutt noe å si. Vi har også spilt to dårlige kamper i cupen på naturgress. Så det er en utfordring som vi har. Så får vi prise oss lykkelige over at kun gjenstår en gresskamp i år.
Det sa Vikings trener Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen. Midtbanespiller Zlatko Tripic var helt enig med treneren.
– Vi har ikke tatt et poeng på gress i år, så det er en utfordring vi har. Så vi må bare reise oss så fort som mulig.
Berntsen var på ingen måte fornøyd med lagets prestasjoner.
– Jeg synes det er et puslete Viking-lag. Vi taper nesten alt av dueller. Det begynner på den første dødballen, og som vi slipper inn mål på. Etter det er vi for dårlige. Sandnes Ulf vinner helt fortjent.
Se intervjuet med Tripic (saken fortsetter etter videoen):

Hjemmelaget styrte spillet

Sandnes Ulf stod uten seier på de siste fem oppgjørene, men etter den første omgangen så det ut til at trenden skulle snu.
Hjemmelaget var effektive, og i det niende spilleminutt satt 1-0-scoringen for hjemmelaget. Et frispark endte til slutt hos Jasmin Bogdanovic som sendte ballen i motsatt hjørne.
Jakten på revansje fortsatte på Sandnes idrettspark. Etter seks nye minutter på banen økte hjemmelaget ledelsen. Vegard Erlien fikk et drømmetreff like utenfor 16-meteren og skrudde ballen opp i venstre hjørne.
I løpet av omgangen lot hjemmelaget Iven Austbø i Viking-buret jobbe for lønnen, men de klarte ikke å øke til tremålsledelse. Til pause stod det 2-0 i Sandnes.
– Vi må opp flere hakk, Vi må begynne å krige litt mer. Vi må få mer kontroll på den ballen. Det humper litt der ute, men det er ingen unnskyldning, det gjelder for begge lag. Vi må egentlig krige litt mer, sa Vikings keeper til Eurosport etter omgangen.
I pausen valgte Bjarne Berntsen å gjøre endringer på laget, og satset på at to sentrale på midten og to spisser skulle snu kampen i bortelagets favør. Og det var Viking som startet omgangen best. Etter seks minutter spilt hadde Usman Sale en stor mulighet til å score, men avslutningen var altfor svak.
Til tross for Vikings gode start, var det Sandnes Ulf som var farligst i boksen. En halvtime før slutt bygget de lyseblåse opp et angrep som Sanel Kapidzic fikk æren av å fullføre. Dansken banket inn 3-0, som også ble kampens endelig resultat.