OSLO/STAVANGER (Eurosport.no): – Det er ikke ideelt, men jeg skal stå på frem til sommervindu. Så får vi ta det derfra, sier Vikings Julian Ryerson til Eurosport.no.
Tirsdag ble Julian Ryerson tatt ut igjen på U21-landslaget, som den eneste fra en klubb i OBOS-ligaen. Nå innrømmer Viking-spilleren at kamphverdagen i Viking ikker er ideell og det kan trolig bety at han til sommeren blir å se i en annen drakt.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
OBOS-profilen var i vinter nær en overgang til tyske Union Berlin, men overgangen strandet og nå har profilen kun sju måneder igjen av kontrakten med klubben. Eurosport.no vet at interessen fra utlandet ikke har minket, selv om U21-landslagsspilleren spiller på et nivå lavere.

– Ikke noe jeg vil kommentere

Men overgangsspekulasjoner bruker han liten tid på.
– Det var litt i vinter. Det ble ikke noe da. Jeg valgte å ta et halvt år til. Jeg hører litt av hvert, men det er ikke noe jeg vil kommentere. Vi får ta det når det eventuelt kommer, sier Ryerson.
– Hvor har du lyst til å spille i fremtiden?
– Et godt spørsmål. Det er mange gode ligaer og klubber. Vi får se. Vi skal ta en runde på det litt senere.

Kan bli utkonkurrert på U21-landslaget

Sjef for U21-landslaget, Leif Gunnar Smerud, har tidligere vært klar på at kamparenaen til U21-landslagsspilleren over tid ikke er bra nok. Han har jevnlig dialog med Ryerson på samlinger.
– Det er ikke et problem å spille der han gjør, men over tid vil han nok bli utkonkurrert om han ikke har en kamphverdag som ikke er bra nok, sier Smerud til Eurosport.no etter tirsdagens uttak.
– Han er god nok til å spille på et høyere nivå, men samtidig spiller han og må levere i en klubb som har en ambisjon og et press på seg. Det er en lærdom i det også.
Også Eurosports ekspert på OBOS-ligaen mener kamparenaen ikke er god nok for Viking-talentet.
– OBOS-ligaen er helt feil arena for ham. Han er for god og en U21-landslagsspiller skal ikke spille i OBOS-ligaen, sa Risholt til Eurosport.no i april.

Nådeløse AaFK straffet Viking

Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14