Viking - Aalesund 0-2:
– De har spilt en taktisk god kamp. De roer ned på dødball og ødelegger flyten til Viking, sa Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Aalesund var nådeløse i den tøffe toppkampen borte mot Viking. Lars Bohinens elever sikret seg en luke på fire poeng på toppen av tabellen etter å ha vunnet 2-0 tirsdag kveld. En knallsterk borteseier.
– Jeg synes det var en voksen fotballkamp. Jeg ba om en taktisk perfekt kamp, og det fikk jeg. Strålende levert. Vi var effektive, og vi klarte å frustrere Viking. Jeg er stolt av hele gjengen i dag, sier Aalesund-trener Lars Bohinen til Eurosport.

– Han slår meg etter kampen

Etter kampen tente Vikings Leo Skiri Østigård til og måtte holdes vekke av en lagkompis. I det dommeren blåste av kampen dundret Kaj Ramsteijn inn i Østigård etter en duell på midtbanen og det ble ampert mellom de to lagene.
– Jeg er forbanna, skuffet og sint. Det er for dårlig. Vi slipper inn to enkle mål og klarer ikke å skape all verdens med sjanser, selv om vi har et par. De ligger med en femmer bak der og dunker ballen opp. Det er det eneste de gjør. Det er frustrerende. Men at vi ikke fikk straffe er helt latterlig. De gir oss albuer hele tiden. Han slår meg etter kampen, men hvis de vil holde på slik, er det helt greit. Jeg synes det er dårlig, sier Østigård til Eurosport.no.
Bortelaget frustrerte hjemmelagets spillere og keeper Andreas Lie pådro seg gult kort på overtid etter å ha halt ut tiden. Kampen hadde også flere tette og jevne dueller. Viking-trener Bjarne Berntsen mener bortelaget vant fullt fortjent.
– De hindret oss i å spille vårt spill. I tillegg var de solide defensivt, sa Viking-trener Bjarne Berntsen.
Saken fortsetter under videoen:

– Knuser ham i duellen

For selv om hjemmelaget skapte store sjanser maktet de aldri å overliste Andreas Lie, som leverte en solid kamp mellom stengene. Mer effektive var angrepsrekken i andre enden.
Et nydelig angrep i det 38. minutt fikk Hólmbert Fridjónsson æren av å avslutte og stanget inn ledelsen til oransjetrøyene.
– Det er fantastisk spill. Thrándarson kommer ned langs linjen og chipper den på bakerste. Da er det vanskelig å stoppe Fridjónsson. Han knuser Nakkim i duellen, sa Risholt.
Saken fortsetter under videoen:

Nydelig soloraid

Mer moro og show ble det etter pause. Aalesund kontret i det 64. minutt. Pape Habib Gueye fikk fatt i ballen og leverte et imponerende soloraid på høyresiden.
Inne i feltet la han ballen uselvisk til lagkompis Sondre Fet - via et Viking-bein - og fra kort hold hadde han få problemer med å sette ballen i det lengste hjørnet. En bra avslutning, men ikke minst et solid forarbeid av Gueye.
– Gueye har vært veldig god etter at han kom innpå. Sterk i kroppen, god til å holde i ballen og har farten i tillegg. Det er en strålende kontring av Aalesund, men det er elendig jobb av Vevatne og Viking-forsvaret i forkant der. Det er en glimrende avslutning av Sondre Brunstad Fet, oppsummerte Risholt.

Nådeløse AaFK straffet Viking

Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14