• Følg nedrykksdramaet i Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
Viking - Kongsvinger: 3-1
Det ble elleville scener og full banestorming i Stavanger da Viking rykket opp til Eliteserien, men det var ikke ikke helt uten dramatikk at opprykket ble sikret.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
I GÅR PÅ 17:07
Johnny Furdal satte inn 1-0 til stor glede for alle de oppmøtte på SR-Bank Arena. Men kort tid etterpå kom utligningen. En tabbe av keeper Iven Austbø som gjør at ballen går mellom beina hans, gjør at Shuaibu Ibrahim lett kunne sette inn 1-1. Men Viking vant kampen og Tommy Høiland satte inn 2-1, før Zymer Bytyqi satte inn 3-1.
– Det er vanskelig å snakke nå. Vi måtte gjøre en stor jobb i pausen for å få tro på at vi kunne klare det også levere guttene i en knall andre omgang og jeg ble litt bekymret når vi brente så mange store sjanser, men heldigvis så har vi Tommy Høiland med en fantastisk scoring til 2-1, sa en rørt Viking-trener Bjarne Berntsen etter kampen.
Banestormingen etter kampen viste hvor mye dette betydde for hele Stavanger.
– En fantastisk fest har det vært her i Stavanger med 16 000 tilskuerer, det er helt magisk, sa han.
– Dette er toppen. Blant de beste. Det er klart det var stort å være med å vinne serien og cup og å være med i Europa med Molde også, men å vinne OBOS-ligaen i egen by er topp, sa målscorer Tommy Høiland etter kampen.
Se vinnerintervjuet med Bjarne Berntsen her. (Saken fortsetter under videoen):

– En gigantisk tabbe

Vikings Johnny Furdal sto på rett plass foran målet og satte ballen enkelt i mål da han fikk en pasning fra Sondre Bjørshol. Dette var hjemmelagets første mål.
Men gleden var kortvarig, for etter halvtimen spilt satte gjestene inn utligningen. Kongsvingers Fredrick Pålerud slo et innlegg som gikk rett på keeper Iven Austbø. Det så ut som om han hadde kontroll på den men ballen trillet mellom beina hans og Shuaibu Ibrahim sto klar til å sette ballen imål.
– En gigantisk tabbe er det i Stavanger, utbrøt fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studio.
Men flere mål ble det ikke i første omgang i Stavanger og lagene gikk til pause med 1-1.
Det var en klart skuffet Austbø som ble intervjuet i pausen.
– Jeg har ikke lyst å snakke om det. Det er et skudd/innlegg som glipper og går mellom beina og går i mål, sa han i pausen.
Saken fortsetter under videoen:
Etter 73 minutter fikk Kongsvingers Gang Dongwan sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Viking fikk flere kjempestore sjanser i andre omgang, men det var ikke før det 79. minutt at Tommy Høiland satte inn 2-1-ledelsen.
Kort tid etterpå punkterte Viking kampen da Zymer Bytyqi satte inn 3-1 etter 85 minutter.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Viking rykket opp – keepertabbe kunne kostet dyrt

Dette betyr at det er Mjøndalen og Viking som rykker direkte opp til Eliteserien. Etter kampen stormet fansen banen for å gratulere Viking med opprykket.
– På vårt beste tror jeg vi har noe å gjøre i Eliteserien, på vårt dårligste så tror jeg ikke vi har noe å gjøre i OBOS-ligaen engang. Så vi må bli mer stabile og vi må hente gode spillere dersom økonomien tillater det, sa Høiland etter kampen.
Se banestormingen her:
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19