STAVANGER/OSLO (Eurosport.no):
Tirsdag venter det som er et av høydepunktene i OBOS-ligaen denne sesongen når Aalesund tar imot Viking. Begge kjemper om de to direkte opprykksplassene til Eliteserien.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
17 TIMER SIDEN
Med en Viking-seier kan luken opp til Aalesund bli krympet til ett poeng med tre kamper igjen av sesongen. Det er med andre ord ingen tvil om hvilken spenning som venter på Norges nest høyeste nivå.
Det merker Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen.
– Jeg orker ikke å tenke på tirsdagen før det blir tirsdag, men jeg skal faktisk opp og se kampen, så jeg må bare forberede meg på alt, sier Henningsen til Eurosport.no.

Meditasjon ble løsningen

I disse forberedelsene er et av de viktigste punktene meditasjon. Det har nemlig vært helt avgjørende for Viking-sjefen for å kontrollere følelsene inn mot kampdag.
– Det var så ille at jeg begynte å kjenne på følelsen dagen før kamp, og var urolig i over et døgn. Sånn kunne det ikke fortsette. Jeg måtte finne en måte å få kontroll over spenningen og nervøsiteten. Meditasjonen hjelper meg helt åpenbart med det.
– Hvordan merker du det?
– Jeg blir roligere. Jeg greier å distansere meg litt og erkjenne at jeg ikke kan gjøre noe. Når dommeren blåser i fløyta, er det ingenting vi andre kan gjøre. Da er det guttene og trenerapparatet som må lose dette i havn. Det var greit å finne den «roen», selv om vi ikke er rolige, understreker Henningsen.
– Jeg kunne tenkt meg å gå inn i et mørkt rom eller at vi bare hadde loddtrekning i stedet, fleiper han.
(Saken fortsetter under):

Selvmål og rødt kort da Viking kollapset mot Tromsdalen

Stirret ut i luften i 20 minutter

For la det være klart: Selv om meditasjonen hjelper Henningsen i forkant av kampene, blir Viking-sjefen på ingen måte upåvirket av en svak prestasjon. Den seneste påminnelsen om det kom i forrige runde med 2-4-tap mot Tromsdalen.
– Etter forrige tap her hjemme satt jeg 20 minutter og bare stirret tomt ut i luften, sier Henningsen.
Selv om det naturligvis er spillerne som blir mest fysisk slitne på kampdag, er Henningsen klar på at hele klubben settes på prøve hver helg.
– Noen fortalte meg at forskningen viste at for hovedtrener, trenerapparat, daglig leder eller vi i en klubb, så tilsvarer intensiteten i forbindelse med en kamp en vanlig arbeidsuke for andre. Det kan være et bilde på hvor krevende det er. Det er bare helt ubeskrivelig tøft. Når resultatet går feil vei, trenger du 20 minutter for å hente deg inn. Du greier ikke å finne frem smilet før det har gått en periode, men neste dag er det opp på hesten igjen og gi gass, forsikrer Henningsen.
Til tross for nervøsitet, spenning og urolighet, er han ikke i tvil om hva som driver han.
– Det er ingenting som er bedre enn å vinne en fotballkamp og når resultatet blir positivt. Gleden eksploderer i hodet. Det er dype daler og høye topper. Vi kjenner at vi lever, smiler Henningsen.
  • Kampen mellom Viking og Aalesund ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge tirsdag kl. 19.00! Skaff deg tilgang her.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38