Populære sporter
All sport
Vis alt

Viking i spisstrøbbel - spiller får ikke oppholdstillatelse

Martine Markussen

Publisert 25/02/2018 klokken 18:47 GMT+1

Aniekpeno Udo får ikke fortsette i Viking, ettersom UDI ikke vil gi ny oppholdstillatelse. Nå må han ut av landet og Viking må vurdere spissjakt.

Aniekpeno Udo

Foto: Scanpix

Nigerianske Aniekpeno Udo har vært i Viking siden 2016. I starten av fjorårssesongen var han utlånt til Levanger, og etter sommeren fortsatte utlånet i Ljungskile i Sverige. Etter at Viking rykket ned til OBOS-ligaen, er han nå tilbake i mørkeblå drakt - og skulle være en av tre reine spisser klubben skulle angripe med. Slik ser det imidlertid ikke ut til å bli.
Lørdag reiste Viking til Marbella for en ukes treningsleir, men det var uten Udo. Udo har fått beskjed av Utlendingsdirektoratet (UDI) om at han ikke lenger får oppholde seg i Norge. Grunnen skal være at han ikke har spilt nok kamper for Stavanger-klubben. Det skriver Aftenbladet.

– Vanskelig for å forstå

Viking skal ha klaget på avgjørelsen til UDI, som begrunner det med at en profesjonell fotballspiller ikke alltid kan spille til enhver tid.
– Jeg synes dette er merkelig. Udo er en del av en prestasjonsgruppe, og det er han uavhengig om han spiller kamper eller ikke. Jeg har vanskelig for å forstå UDIs tolkning. Men det er mest synd på gutten. For oss er det litt som å ha en skadet spiller. Du vet ikke når du kan bruke ham, sier trener Bjarne Berntsen til Aftenbladet.
Avisen har vært i kontakt med UDI, som skriver:
– Dersom det ved søknad om fornyelse av oppholdstillatelsen viser seg at utøveren har deltatt lite på det laget som utøver idrett på høyt nivå, kan det tilsi at utøveren ikke lenger oppfyller vilkåret om heltidsarbeid og at søknad om fornyelse må avslås. Ved vurderingen legger man vekt på årsaken til manglende aktivitet og sannsynligheten for at utøveren, ut fra de opplysningene man har, vil oppfylle kravet i fremtiden, opplyser Kjersti Vaugelade-Baust i UDI til avisen.

Må kanskje på spissjakt

Ettersom Udo ikke kan spille for Viking dersom klagen til klubben ikke når gjennom, er det kun Tommy Høiland og Mathias Bringaker som står igjen som reine spisser. Dermed kan sagaen ende med en uforutsett spissjakt for Berntsen og klubben.
Trener Berntsen mener nemlig laget har god spissdekning - så lenge Udo blir.
– Med de tre, føler jeg meg trygg på det. Alle tre jobber godt, presterer godt i kampene og har stadig fremgang. I utgangspunktet er vi ikke på spissjakt. Vi håper at det skal ordne seg med Udo. Men gjør det ikke det, må vi ta en ny vurdering. Men det gjør vi ikke før denne saken er avklart, sier treneren.
Viking spiller sin første OBOS-kamp borte mot Kongsvinger 2. april.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame