Bergens Tidende skrev først at den 32 år gamle Nest-Sotra-spilleren kommer til å bli presentert som ny Viking-spiller i løpet av kort tid.
Bare noen timer senere bekreftes overgangen på Vikings hjemmeside.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Hvem har ikke lyst å spille for Viking? Samtidig er jeg er veldig ydmyk og stolt overfor muligheten jeg har fått her i Stavanger. Dette ser jeg frem til, sier Furdal til Viking-fk.no.
Han har signert en avtale som strekker seg over to og et halvt år.
Viking-trener Bjarne Berntsen er glad for å ha sin nye spiller på plass.
– Johnny er en spiller som har bemerket seg i en årrekke, men aldri fått sjansen hos en større klubb. Nå er vi glad for at vi kan gi en slik spillertype en god mulighet, sier han.
Han har spilt for Hordalands-klubben i ti sesonger og står i 2018 med syv mål og like mange målgivende pasninger for laget som ligger på 11. plass i OBOS-ligaen etter 16 runder. Kun Tommy Høiland, samt Ull/Kisas Nicolay Solberg og Kristoffer Normann Hansen har flere målpoeng i ligaen.
Han scoret blant annet ett mål da Nest-Sotra banket Viking med hele 5-0 på hjemmebane 16. juni. 5. august møtes lagene igjen, og da med Furdal som Viking-spiller.
Tirsdag bekreftet Viking at Julian Ryerson er på plass i Tyskland for å forhandle frem en overgang til Union Berlin. Forrige uke sikret de seg dessuten midtbanespiller Ylldren Ibrahimaj på en overgang fra Mjøndalen.
Viking ligger på tredjeplass etter 16 serierunder. Tirsdag møter de HamKam på bortebane.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 KLOKKEN 19:52