Populære sporter
All sport
Vis alt

Topplagene med like mange poeng etter Mjøndalen-seier: – Blir spennende helt inn

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 26/09/2018 klokken 13:37 GMT+2

Det var en jevn kamp da Mjøndalen tok imot Aalesund i tirsdagens toppoppgjør, men det var hjemmelaget som til slutt kunne juble.

Mjøndalen

Foto: Scanpix

Mjøndalen - Aalesund 2-0:
To lag som kjemper om opprykk møttes da Mjøndalen tok imot Aalesund i den siste kampen i den 25. serierunden.
Det så lenge ut til at kampen skulle ende med poengdeling mellom de to lagene, men med ti minutter igjen av ordinær tid satte hjemmelagets Tonny Brochmann inn kampens første mål.
– Den avslutningen er det høy, høy klasse over. Glimrende avslutning av Brochmann, sa Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt om 1-0-målet til Brochmann.
Bare minuttet senere satte Quint Jansen inn hjemmelagets andre mål. Det endte 2-0 til Mjøndalen, noe som betyr at både Aalesund, Mjøndalen og Viking ligger likt med 49 poeng.
– Det ble akkurat slik vi forventet det. Vi slapp unna et par stygge sjanser imot. Så får vi den deilige 1-0-scoringen og 2-0. Vi sto opp, og igjen bikket det vår vei, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):
picture

Høy temperatur i toppkampen mellom Mjøndalen og Aalesund

– Tett og jevn kamp

Mjøndalens største sjanse i første omgang var da Olivier Occean kom til avslutning, men ballen ble reddet på streken.
Aalesund hadde to store sjanser de første 45 minuttene. Holmbert Aron Fridjonsson fikk sjansen foran mål men ballen gikk utenfor, det samme skjedde med Torbjørn Agdestein litt senere.
– Tett og jevn kamp, det er to gode fotballlag og vi hadde to sjanser som vi burde sette. Det er en toppkamp, så det er gøy, sa Aalesund-kapteinen Fredrik Carlsen i pausen.
Etter 69 minutter spilt fikk Aalesunds Agdestein igjen muligheten foran Mjøndalen-målet, men ballen gikk rett utenfor. Ti minutter etterpå holdt Mjøndalen-innbytter Jibril Bojang på å sende hjemmelaget i ledelsen, men ballen ble headet utenfor målet.
Det gjorde ingenting for minuttet senere satte Mjøndalens Tonny Brochmann inn kampens første mål.
Og kort tid etterpå satte Quint Jansen inn 2-0 for hjemmelaget.
– Da er det tre lag på 49 poeng, sa Eurosport-kommentator Amund Lutnæs.
– Ja, det blir spennende helt inn, la Risholt til.

Høy temperatur

Det ble høy temperatur i slutten av andre omgang da Aalesunds Ståle Steen Sæthre gikk i en hodeduell med Mjøndalens Jonathan Lindseth. Begge blødde kraftig fra hodet og fikk bandasje de siste minuttene av kampen.
– Den er soleklar av Ståle Sæthre. Veldig unødvendig, sa Risholt om duellen.
– Han kommer knallhardt inn der, det er så skummelt med de hodeskadene, la Lutnæs til.
Mjøndalen-spillerne reagerte sterkt på duellen og flere av spillerne dyttet hverandre. Dette resulterte i at Aalesunds Ståle Sæthre og Andreas Lie fikk hvert sitt gule kort, det samme gjorde Mjøndalens Christian Gauseth.
– Mjøndalen-spillerne er illsint på Ståle Steen Sæthre. Viser her at dette er en toppkamp, sa Lutnæs om situasjonen.
picture

Lindseth-skade

Foto: Eurosport

– Vi er ikke kyniske nok i egen boks, når vi ikke omsetter de sjansene vi får så vinner vi ikke, sa Aalesund-trener Lars Bohinen etter kampen.
Dette betyr at både Aalesund, Mjøndalen og Viking har 49 poeng. Neste kamp for Mjøndalen er mot Kongsvinger 2. oktober kl. 19.00, mens Aalesund møter Jerv søndag 30. september kl. 18.00. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Se situasjonen med hodeduellen her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame