Bohinen kom inn som ny Aalesund-trener etter at laget rykket ned fra Eliteserien i fjor og har en klar tanke om hvordan hans lag skal framstå i 2018.
– Vi vil dominere kamper, og spesielt på hjemmebane. Vi skal jobbe knallhardt, presse høyt og spille med stor intensitet i forsvarsspillet. I angrep skal vi bruke flere ledd, sier den tidligere England-proffen til Eurosport.no.
Den tankegangen mener han at spillerne har tatt til seg.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
– De har vært nysgjerrige og læringsvillige. Det kommer sikkert til å variere litt før det setter seg helt, sier Bohinen.

Må finne vinnerskallene

Treneren er tydelig på at klubbens mål er å rykke opp. Likevel går han ikke med på at det er det eneste som er godt nok.
– Slik tenker vi i hvert fall ikke, sier han, og utdyper:
– Glem ikke at laget kommer fra et nedrykk og en sesong hvor det ble en del tap. Man må snu det mentale bildet for å begynne å vinne fotballkamper igjen, sier han.
Allerede i første serierunde smeller det. Da møtes to av de største favorittene i OBOS-ligaen. Sogndal kommer på besøk til Aalesund og Color Line Stadion. Til Eurosport.no tidligere i uken meldte Sogndal-trener Eirik Bakke at Aalesund må finne seg i å være favoritter i den kampen. Det bryr Bohinen seg lite om.
  • SE AALESUND - SOGNDAL 3. APRIL KLOKKEN 19.00 PÅ EUROSPORT NORGE ELLER EUROSPORT PLAYER.
– Jeg har ingen problemer med at vi skal være favoritter i våre hjemmekamper. Det spiller ingen rolle for meg hva andre mener om hvor gode vi er, for vi kjenner egne utfordringer og jobber med de, sier Bohinen.
Han ser for seg at Sogndal, Viking, Mjøndalen og Sandnes/Ulf blir deres største konkurrenter.

Ser etter nye spillere

Overgangsvinduet stenger 4. april i Norge. Aalesund-treneren legger ikke skjul på at de fremdeles ønsker å hente forsterkninger.
– Jeg vil gjerne ha inn en offensiv midtbanespiller. Vi vet også hvilken spiller vi ønsker, men det er ikke mer å si enn det. Vi har god kvalitet i hver posisjon, men jeg ønsker meg mer bredde, sier han.
I oppkjøringen har laget slitt med å finne veien til nettmaskene. I løpet av treningskampene mot Kristiansund, Rostov, Start, Molde og Bodø/Glimt har laget kun scoret to ganger.
– Jeg er ikke bekymret for noen ting, men vi har absolutt mer å gå på offensivt. Jeg er trygg på at det vil komme, sier han.
Til tross for at laget har rykket ned, så mener Bohinen det oser positivitet i klubbens omgivelser.
– Jeg opplever at folk er positive når de prater til meg om laget. Skuffelsen er snudd til optimisme og folk er positive, sier han.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08