Med om lag en halvtime igjen av kampen gikk Strømmen-keeper Simon Thomas utenfor 16-meteren og plukket ned ballen. Dommeren fikk ikke med seg dette, og lot dermed spillet gå videre, til sterke reasksjoner fra Florø-leieren. Strømmen ledet på dette tidspunktet 2-0.
– Det er utrolig at dommeren ikke fikk med seg det, uttalte Florø-trener Terje Rognsø til Firdaposten, som først omtalte saken.
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
Se hendelsen Florø reagerer på her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Tar det med et smil

Florø-tilskuerne mente handsen var så åpenbar at synsvansker hos dommeren måtte være eneste gyldige grunn for å ikke blåse. Derfor vervet de, med glimt i øyet, dommeren inn til Norges Blindeforbund.
Det har hoveddommer Mads Følstad Skarsem valgt å ta med et smil.
– Jeg fikk høre det her i stad, og det er klart det kom som en overraskelse. Man kan vel reagere på flere måter etter noe slikt, men jeg velger å ta det med et smil, sier Følstad Skarsem til Eurosport.no, mens han flirer.
Martin Smedstad i medlemsavdelingen til Blindeforbundet forteller overfor Firdaposten at han skjønte greia da mailen tikket inn i innboksen.
– Det er ikke første gang en dommer har blitt innmeldt i Norges Blindeforbund, og det har vel vært ganger der jeg selv mener dommere på norske fotballbaner har hatt utfordringer med synet, sier han, som tok det hele med godt humør. Likevel ønsker han å presisere at det ikke er heldig at Blindeforbundet blir utnyttet på denne måten, sier han til lokalavisen.

Erkjenner bom

Følstad Skarsem mener ikke Florø-supporterne gikk over grensen.
– Neida, jeg tok dette med et smil. Det er ingen fare, sier han.
– Nå som du har sett situasjonen i ettertid. Hva tenker du da?
– Vi gjør en feil og bommer. Men så vet jeg ikke fasit ennå på hvilken kortfarge jeg skulle brukt, sier han, som verken har hørt noe fra Florø, Norges Blindeforbund eller Strømmen i ettertid.
Strømmen vant også kampen 2-0 til slutt.
Florø ligger under streken i OBOS-ligaen med kun Levanger bak seg på tabellen. Strømmen har levert en sterk høstsesong og er på trygg plass med 31 poeng.
Se høydepunktene fra kampen her!

Strømmen vant på hjemmebane

OBOS-ligaen
Tromsø ønsker å forlenge låneavtalen med Espejord
12/12/2020 PÅ 12:17
OBOS-ligaen
Bjørlo sikret uhyre viktig Strømmen-seier i bunnoppgjøret
21/11/2020 PÅ 13:53