Viking gikk på et ydmykende 0-3-tap mot lokalrival Sandnes Ulf lørdag.
– Jeg synes det er et puslete Viking-lag. Vi taper nesten alt av dueller. Det begynner på den første dødballen, og som vi slipper inn mål på. Etter det er vi for dårlige. Sandnes Ulf vinner helt fortjent, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Nå er det klart at den svake forestillingen har fått mer enn bare sportslige konsekvenser.

– Vi gjør det som for mange av oss har vært utenkelig

Klubbens alternative supportergruppering «Oss Mot Resten Av Verden» la onsdag kveld ut et innlegg på sin Facebook-gruppe hvor det kom frem at de, sammen med flere andre alternative supportergrupper i Stavanger, vil boikotte søndagens hjemmekamp mot Levanger.
Det var Aftenbladet som først omtalte saken.
Slik starter innlegget (se hele nederst i saken):
«Det er med tungt hjerte at vi offentliggjør at vi kommer til å boikotte kampen mot Levanger på søndag. Denne gangen ser vi oss nødt til å gå mye lengre enn før. Vi gjør det som for mange av oss, i alle disse år, har vært helt utenkelig. Vi boikotter en Vikingkamp.»
Og etter hvert kommer det altså frem at innsatsen mot Sandnes Ulf er grunnen til avgjørelsen.
«Spillerne tapte derbyet mot Sandnes Ulf uten engang å prøve. For oss alternative og stående supportere var tapet et slag i trynet. En enorm skuffelse vi mange dager senere fortsatt ikke har klart å riste av oss. Og når noen av spillerne står og flirer og ler på indre bane etter kampslutt, da vi andre er knust innvendig, så er det pause og nok.»

– Det siste Viking trenger nå

Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt stiller seg kritisk til boikotten.
– Det er jo det siste Viking trenger nå. Jeg kan forstå at det å tape et derby på den måten stikker dypt for supporterne. Viking-fansen har kanskje vært best i klassen i OBOS-ligaen, spesielt på bortebane. At de nå er misfornøyde kan jeg forstå, men det er nå klubben trenger ekstra støtte.
Risholt påpeker at Stavanger-klubben tross alt har vært på en oppadgående kurve den siste tiden.
– De ligger jo helt der oppe og er i utfordrerposisjon til å rykke opp, og har jo tross alt sju seire på de siste ni kampene.

Uenig med lederutspill

Tapet mot Sandnes Ulf gjorde at Mjøndalen gikk forbi Viking på direkte opprykksplass i OBOS-ligaen. Stavanger-klubben ligger nå to poeng bak bruntrøyene når det gjenstår ni serierunder. Aalesund topper tabellen etter tirsdagens 3-0-seier mot Jerv, fire poeng foran MIF.
– Akkurat nå ser AaFK og Mjøndalen sterkest ut. Viking har et høyt toppnivå, men er veldig ustabile. I tillegg tar de knapt poeng mot topplagene, og møter både AaFK og Mjøndalen borte i høst. Det ser vanskelig ut med tanke på direkte opprykk, sier Risholt.
Tidligere i sommer uttalte Viking-leder Eirik Henningsen at det ikke er noen krise om klubben må ta enda et år i OBOS-ligaen. Det skjønner Risholt lite av.
– Det er klart det er krise.
Her er hele Facebook-innlegget:
Det er med tungt hjerte at vi offentliggjør at vi kommer til å boikotte kampen mot Levanger på søndag. Denne gangen ser vi oss nødt til å gå mye lengre enn før. Vi gjør det som for mange av oss, i alle disse år, har vært helt utenkelig. Vi boikotter en Vikingkamp. Vi lar være å gå på stadion, selv om kroppen skriker etter å gå på stadion og feltet. Vi gjør det for å vise vår forakt for spillernes manglende innsats i kampene som betyr mest for oss. Vi gjør det for å vise at denne gangen rant begeret over. At vi aldri igjen kommer til å akseptere å se spillerne ofre så lite for drakten vi elsker.
Vi supportere møtte opp i vår livs beste form, både mot Bryne og Sandnes Ulf. Vi tok hele dager fri fra jobber, familie og andre viktige forpliktelser. Mer gira enn noensinne for å gi alt for drakten vi er så glade i. Klare til å veive med flagg og synge av full hals, for å hjelpe spillerne til tre poeng. Hva var svaret fra spillerne? De feiget ut, gjemte seg, trakk seg i duellene og tapte. Det samme har skjedd om og om igjen, mot både FKH og Bryne, og nå også Sandnes Ulf!
Spillerne tapte derbyet mot Sandnes Ulf uten engang å prøve. For oss alternative og stående supportere var tapet et slag i trynet. En enorm skuffelse vi mange dager senere fortsatt ikke har klart å riste av oss. Og når noen av spillerne står og flirer og ler på indre bane etter kampslutt, da vi andre er knust innvendig, så er det pause og nok. For oss ble det et endelig bevis at for dem så er det en jobb, for oss er det en lidenskap. Det er grunnen til at vi nå gjør det som for oss har vært utenkelig.
Noen kommer sikkert til å mislike denne boikotten, andre kommer til å få lyst til å kritisere oss. Men før dere gjør det, så husk dette: Blant denne gjengen som stiller seg bak denne boikotten finnes det folk som har stått på feltet siden tiden på Stavanger stadion. Folk som har vært på flere bortekamper enn det andre kan drømme om. Folk som har ofret hele helger på å lage tifo og bannere. Folk som synger seg hese hver eneste hjemmekamp, og som går på jobb mandag etter mandag, helt uten stemme. Folk som står med ryggen til banen hele kampen, for å piske opp supporterne til å lage stemning. Folk som står med trommen og hamrer løs for å vekke stadion. Før dere kritiserer oss, forstå at vi gjør det av kjærlighet til den mørkeblå drakta. Vi må vekke spillerne og klubben ut av denne apatiske tilstanden.
For oss betyr Viking mer enn for mange andre. Derfor tar vi det denne gang litt lenger, i et forsøk på å få spillerne til å forstå. I et forsøk på å få hele klubben til å forstå, at slik pinglete innsats vi så mot Sandnes Ulf kommer vi aldri igjen til å akseptere. Spillerne og trenere kan snakke i media til de blir grønne i ansiktet, om at de forstår hva disse kampene betyr for fansen. Men hvis sønnen din sier at han forstår gangetabellen, og deretter svarer feil på 1 x 2, har han da virkelig forstått det?
Vi ser ikke på det å spille for Viking som en jobb. For oss betyr det å spille for Viking en enorm ære. Et stort ansvar overfor de titusenvis som har et stort hjerte for de mørkeblå. Og ikke minst et enormt ansvar overfor oss, som har den mørkeblå drakta som vår store lidenskap. For mange spillere har de siste årene ikke vist seg verdige å bære den mørkeblå drakta, ikke pga ferdighetene men pga innsats som ikke har vært verdig den stolte Vikingdrakta.
Våre venner i Vikinghordene og resten av publikummet får gjøre det de vil på søndag. Men vi oppfordrer dere alle til å støtte denne boikotten. Gå gjerne på stadion, men la det være stille! Vis dem at tapene mot Bryne og Sandnes Ulf gjorde noe med deg også! La spillerne savne oss, la spillerne forstå at denne gangen slapp de ikke unna uten konsekvenser. Vi mener at noen ganger må man gå litt lengre for å nå frem med et tydelig budskap. Derfor går vi denne gang til dette for oss dramatiske skrittet, fordi for oss er Viking stadion vårt andre hjem. Alt vi ønsker er spillere som gir alt for drakta vi elsker. For oss betyr det mer enn resultatene.
Vit at dette smerter oss. Vi elsker den mørkeblå drakta! Derfor kan vi ikke akseptere at spillerne ikke bryr seg slik som oss. Vi har vært på stadion, kamp etter kamp, i nesten 10 år med nesten sammenhengende skuffende resultater. Vi var der også i hele nedrykksesongen, og vi har vært både på hjemme- og bortebane i OBOS. Nå tar vi en kamps vond pause fra stadion, for å sende et signal til spillerne, om at når de ikke gidder å vise innsats når det gjelder som mest, så fortjener de heller ikke vår entusiasme. På søndag fortjener dere ikke vår støtte fra felt O på stadion.
Vi snakkes på neste hjemmekamp mot Sogndal.
Forza Viking!
Med hilsen Blå Brigade, Viking Fatboys og alle alternative supportere i Stavanger.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07