Nedrykket ble klart for Florø etter at det ble 1-2-tap mot Notodden søndag ettermiddag. Gaston Salasiwa og Erik Midtgarden scoret for hjemmelaget, mens Lorent Callaku kom på scoringslisten for Florø.
Tapet gjør at det ikke er noen teoretisk mulighet for å holde seg. Laget rykker ned sammen med Levanger.
OBOS-ligaen
Hammersland herjet med Notodden da Åsane tok første stikk i oppgjøret om OBOS-ligaplass
21/11/2019 PÅ 19:55
OBOS-kommentator Amund I. Lutnæs vil huske Florø for fjorårssesongens seiersrekke som gjorde at de luktet på opprykksmuligheter.
– De hadde en nydelig rekke med kamper i midten av sesongen. Endre Kupen banket inn mål, Rashad Muhammed ute på siden med X-faktor og en lokal gjeng som Terje Rognsø hadde hatt i mange år, sier Lutnæs i Fotball Direkte: OBOS spesial.
– Man levde lenge på entusiasmen siden det var første gang man var oppe. Man hadde akkurat klart opprykket sesongen før i hard kamp mot Nest-Sotra. Florø var virkelig på vei opp og frem, sier Lutnæs.

– På sin plass i næringskjeden

Fotballekspert Joacim Jonsson mener laget gjorde en fin figur, men at det ikke var realistisk at de skulle beholde plassen på sikt. Nå tror han det kan bli en stund til vi ser de på nivå to igjen.
– Jeg tror det blir et lengre fravær. De er på sin plass i næringskjeden der de hører hjemme nå i PostNord-ligaen. Det de har gjort, og det Rognsø har bygd opp med lokale spillere og piffet på med typer som Muhammed er svært imponerende, men det er ikke bærekraftig over lengre tid, mener Jonsson.
– Økonomien er ikke god nok der ute, geografisk er det nesten umulig å hente spillere. Da skal man være ekstrem på spillermarkedet, men det finnes ikke ressurser til det. Det har vært et morsomt innslag, sier fotballeksperten.
Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt sa følgende etter at de stod med fem strake seiere i fjor sommer:
– Hvis de klarer kvalik er det den største prestasjonen i norsk fotball i år med tanke på at de er nyopprykket, budsjettet de har og at det er lokale spillere. Det er fortsatt langt dit, men klarer de å holde plassen er det en kjempeprestasjon, mente Risholt.
Laget beholdt plassen i fjor, men nå er altså eventyret over for Florø.
OBOS-ligaen
Støtter pyro på norske stadioner: – Må ta de grepene vi kan for å få folk på kamp
03/11/2019 PÅ 16:05
OBOS-ligaen
Skeid rykket ned på overtid mot Notodden
02/11/2019 PÅ 16:55