– Når vi rykker ned og Sogndal ikke er i toppdivisjonen, så er jo målet å rykke opp. Men vi får se, det er andre lag med samme ambisjoner i divisjonen. Det kan bli jevnt og alle kan slå alle. Når tre Eliteserie-lag rykker ned og det er lag som Sandnes Ulf og Mjøndalen der, så blir det tøft.
Drøye tre måneder etter det bitre playoff-tapet for Ranheim, gjør Sogndal seg klar for å ta fatt på OBOS-liga-sesongen.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Skuffelsen har lagt seg og trener Eirik Bakke ser frem til nye muligheter på norsk fotballs nest øverste nivå.
– Det var nødvendig med litt tid for å sette et lag. Nå er vi på rett vei, men har ennå en del å gå på.
– Vi har hatt stigning og fått satt et bra kollektiv, noe vi jobbet for i vinter. Vi er mest sannsynlig det yngste laget i OBOS-ligaen, men selv om vi har mange unge, betyr det ikke at det ikke er rutine der. Vi har mange spillere med bra erfaring og som har vært med på dette før, sier Bakke til Eurosport.no.

– Blir ekstremt viktig for oss

En av dem han trekker frem er årets Sogndal-kaptein Even Hovland (29). Den tidligere Nürnberg-proffen vendte i fjor sommer hjem igjen til saftbygda, men klarte ikke å forhindre at sesongen endte med nedrykk. For at oppholdet i OBOS-ligaen skal bli kortvarig, er Sogndal helt avhengig av en Hovland i form.
– Han begynner virkelig å se bra ut. Nå som Wæhler har reist siden i fjor, så er snittalderen enda yngre. Det blir mye ansvar på Hovland da. Han begynner å finne tilbake til sitt gamle jeg og blir ekstremt viktig for oss som kaptein og en som vet hva det går i. Han kjenner ligaen og vet hva som skal til, sier Bakke.
Sammen med Sogndal, er også Viking og Aalesund nye i OBOS-ligaen fra Eliteserien. Konkurransen om de to plassene som gir direkte opprykk blir knallhard, og hvert poeng avgjørende når totalen skal telles opp. Bakke ønsker imidleritd ikke å tenke så mye på motstanderne som er ventet å kjempe i toppen av tabellen denne sesongen.
  • Se Aalesund-Sogndal direkte på Eurosport Player og Eursport Norge tirsdag 3. mars kl. 19!
– Vi skal ha veldig fokus på oss selv , ha den gode gamle «en kamp av gangen»-innstillingen og ikke tenke så langt frem. Det tror jeg skal bli fokuset vårt, og telle poeng etter kampene.
(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sogndal-trener Eirik Bakke og Lars Bohinen

Foto: Scanpix

Bakke lover et Sogndal-lag likt seg selv, men som et av de antatt sterkere lagene i ligaen håper han å se noen forandringer fra fjoråret.
– Fysisk blir det alltid, men i 2015 og 2016 spilte vi med høyt press og jaget mye. Jeg håper vi kan se ut som et lag som står høyt, vinner ball og spiller mye på motstanders banehalvdel. Så får vi se om vi greier det, da gjelder det å være offensive i hodet, sier han.

– De er favoritter

Allerede i første seriekamp er det duket for storoppgjør på Color Line Stadion når Sogndal gjester Aalesund. Sogndal-trener ser frem til kampen, og peker tidlig ut hjemmelaget som favoritter.
–Det blir en spesiell kamp mot et lag som er en av våre store utfordrere. Slike kamper lever litt sitt eget liv. AaFK er favoritter, mens vi er ungerdogs, så det passer oss bra. Det er ikke slike kamper jeg er redd. Vi reiser opp for å vinne og har ingenting å tape, sier Bakke.
Det er nemlig ikke storkampene i OBOS-ligaen Bakke er mest bekymret for.
– Jeg er mer redd for å reise bort mot lag vi i utgangspunktet skal slå. Da får vi se hvordan vi takler å være favoritter. Det som er viktig for oss er at vi tør å gå for det, uansett hvem vi møter.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08