Populære sporter
All sport
Vis alt

Riise ferdig som kaptein i AaFK – erstattes av veteran

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 18/03/2018 klokken 17:01 GMT+1

Fredrik Carlsen er i sin tiende sesong i Aalesund valgt som kaptein av trener Lars Bohinen.

bjørn helge riise

Foto: Scanpix

– Jeg visste jeg var en av kandidatene. I tillegg var det mulig Lars ville ha en ny kaptein siden han er ny i klubben. Men jeg trodde egentlig at Bjørn Helge skulle fortsette, sier Fredrik Carlsen til Folkebladet.

Rolig og balansert

Lars Bohinen har plukket ut 28-åringen som Aalesunds nye kaptein for sesongen. det har lenge ligget i kortene at vervet har stått mellom Carlsen, Oddbjørn Lie og Bjørn Helge Riise som har vært kaptein for tangotrøyene de siste to sesongene.
Bohinen begrunner, i følge avisen, valget med at Carlsen har en rolig og balansert tilnærmilng til spillergruppa, er godt likt og en ledertype. Dette er 28-åringens tiende sesong i klubben, nå får hen en sentral rolle i arbeidet med å sikre opprykk til Eliteserien.
– Jeg tror jeg kommer til å være den samme spilleren jeg alltid har vært. Jeg skal jobbe så hardt som jeg har brukt å gjøre, og det er viktig å være et godt forbilde for de andre. Samtidig kommer jeg til å bruke de gutta rundt meg til å hjelpe meg videre, sier han.

Tung nedrykksesong

Aalesunds tidligere kaptein, Bjørn Helge Riise, var lenge usikker på om han kom til å ta en sesong til med fotball i Norges nest høyeste divisjon. Til Eurosport.no uttalte han i oktober at fjordårssesongen ble tøff og at kapteinsjobben med å snu en vond trent var vanskelig i det som ble en tung sesong.
– Det er en stor jobb, men det er ganske mange kapteinstyper i gruppen. Samtidig føler jeg det litt på mine skuldre, jeg vil jo være en av de som går foran og leder vei, sa han.
picture

Aalesund rykket ned etter sjumålsthriller mot Strømsgodset

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame