Det melder Sogndal på sin hjemmeside. Aalesunds FK meldte tidligere at han var ferdig i klubben.
– Vi fikk vite at Bjørn Helge kunne bli ledig på markedet, og vi valgte å sjekke opp muligheter for å hente han til Sogndal. Vi er veldig glade for at Bjørn Helge blir med oss ut 2018, sier sportslig leder Håvard Flo til Sogndal.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Han har selv tatt initiativet til å avslutte arbeidsforholdet med AaFK med umiddelbar virkning.
– Ut fra situasjonen min slik den har blitt og at kontrakten ikke blir fornyet, så hadde det blitt lite spilletid meg. Som fotballspiller ønsker du å bidra og spille så mye som mulig, og det hadde jeg ikke fått nå slik jeg ser det, så da ønsker jeg å terminere kontrakten slik at jeg får muligheter til å spille fotball og bidra slik jeg ønsker i en annen klubb, sier Riise til Aafk.no.
Etter hva Eurosport.no kan erfare skal Riise være ønsket til Sogndal ut sesongen. Sportssjef Håvard Flo har ikke besvart Eurosports henvendelser onsdag.
Det ble også kjent at G19-landslagspilleren Jens Petter Hauge blir Aalesund-spiller ut sesongen på et lån fra Bodø/Glimt. Han blir som en erstatter for Riise ut sesongen.
– Trenerteamet og klubben forøvrig er strålende fornøyd med å få Jens Petter Hauge som kortsiktig erstatter for Riise. Han har allerede i alderen av 19 år opparbeidet seg solid rutine på OBOS-liganivå, og er en etablert U19-landslagsspiller.
Aalesund leder tabellen i OBOS-ligaen med 42 poeng etter 19 serierunder. Neste kamp for AaFK er mot Tromsdalen søndag 19. august kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth mener det er fornuftig at Riise gir seg i klubben.
– Dette er en fyr som har spilt i Fulham og hatt mange kamper for Lillestrøm. Han har hatt en stor karriere, at han skal begynne å fade ut og spille annenfiolin tror jeg ikke er bra for noen. Dette er fornuftig for Bjørn Helge og Aalesund, så har de fått inn Jens Petter Hauge som kan bidra i steden for, sier Gauseth.
Sett denne?
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58