Øyvind Knutsen (24) skulle bli Mjøndalens nye målvakt etter at førstekeeper Sosha Makani røk korsbåndet tidligere denne uken.
Fredag ettermiddag var Knutsen på trening med Mjøndalen og klubben bekreftet at keeperen var klar, men senere på kvelden gikk overgangen i vasken. Mjøndalen fikk beskjed fra NFF om at spilletillatelsen er trukket tilbake.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03
I reglementet står det at en spiller ikke kan representere mer enn to forskjellige klubber innenfor én sesong. 24-åringen har allerede representert både Jerv og Hønefoss i 2018. Dermed avbrytes overgangen fra Hønefoss, og sportssjef i Mjøndalen, Kenneth Karlsen, må fortsette letingen etter en ny målvakt.
– Vi kunne nok ha skjønt dette selv, men ble samtidig litt fintet av at Knutsen ikke hadde spilt kamper for A-laget til Jerv i 2018. Når NFF godkjente overgangen antok vi dette var greit. Det var en feil fra NFF å godkjenne, men slikt kan skje. Det er relativt mange ting å ta hensyn til, og ofte er det tidsnød. Fint at NFF fant ut dette før vi eventuelt brukte spilleren, sier Karlsen til Drammens Tidende, og legger til at NFF forvaltning er svært dyktige og gode på dette.
Mjøndalen kjemper om opprykk til Eliteserien, og ligger på andreplass med like mange poeng som tabelltopp Aalesund når det gjenstår fire serierunder. Mjøndalens trener, Vegard Hansen, fortalte fredag til Eurosport.no at de hadde jobbet med overgangen i to-tre dager.
– Vi sonderte, så kom Øyvind fort på blokka vår. Vi skjønte at det var mulig å få til. Da bremset vi sonderingen på de andre. Det var en vi snakket om tidlig. Vi har ikke ringt til alle klubbene i Norge, forsikret Hansen.
Mjøndalen spiller mot Jerv søndag klokken 18:00. Oppgjøret ser du på Eurosport Player.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 KLOKKEN 13:07
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 KLOKKEN 18:36