Populære sporter
All sport
Vis alt

Oppvaskmøte i Viking: – Jeg ble skremt

Martine Markussen

Publisert 26/02/2018 klokken 20:47 GMT+1

Viking-trener Bjarne Berntsen kalte spillere inn til møte for å stramme opp språkbruken i klubben.

bjarne berntsen

Foto: Scanpix

At det kan være røff språkbruk i idretten, og særlig i fotball, er ikke noe nytt. Men av og til kan det bli for mye av det «gode». Det fikk treneren til Viking, Bjarne Berntsen, erfare under treningsleiren i Spania, der laget for tiden lader opp til sesongstart.
I flere uker skal Berntsen, ifølge Stavanger Aftenblad, ha hørt spillere kjefte på hverandre med ord og lynne han ikke syns noe særlig om. Noen spillere skal ha hudflettet yngre spillere slik at det kunne høres på lang vei.
– Jeg ble skremt. Det var ustanselig og en forferdelig språkbruk. En ukultur. Det er ikke bra i en spillergruppe som har tapt og tapt og som nå skal prestere, sier Berntsen til Aftenbladet.

Kalte inn til møte

Treneren understreker at han ikke mener spillerne ikke skal stille krav til andre, men at det er på tide å stoppe hvordan budskapet blir levert fra en spiller til en annen.
Berntsen fikk medhold av trenerteamet sitt, og kalte derfor inn de seks eldste spillerne i troppen til et møte. Det skal ikke ha vært disse seks spillerne som var verstinger, men de ble kalt inn for å gjennomføre en kulturendring.
I møtet med spillerne skal trenerteamet ha redegjort for hvordan de vil ha det - og ikke.
– Blir en spiller redd for å gjøre feil, kan du være sikker på at han gjør feil. Vi skal stille krav til hverandre, men vi skal vise ydmykhet og respekt for hvordan vi snakker til folk for at de skal bli bedre. Spesielt når vi har så mange unge spillere, sier Berntsen til avisen.
Han legger til at han selv alltid har vært tydelig i jobbene han har og har hatt.

Skal snu

De seks rutinerte spillerne har nå tatt utfordringen med å snu ukulturen i klubben. På treningene i etterkant av møtet har Berntsen vært i godt humør - og selv slengt noen meldinger til spillerne. Men han er tydelig.
Viking spiller sin første kamp borte mot Kongsvinger 2. april.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame