Populære sporter
All sport
Vis alt

OBOS-trener ferdig etter bare et halvt år i klubben

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 13/11/2018 klokken 15:27 GMT+1

Mark Dempsey er ferdig som trener i Kongsvinger. Nå flytter han hjem til England.

Mark Dempsey

Foto: Scanpix

Det bekrefter han overfor lokalavisen Glåmdalen tirsdag.
I mai fikk engelskmannen sparken som hovedtrener i Start, men allerede i juni var han tilbake som trener da han tok over i Kongsvinger.
Dempsey fikk en strålende start som trener i OBOS-klubben, og gjorde en umiddelbar forskjell etter at han kom til Hedmarks-klubben.
Men i oktober ble han sykemeldt etter å ha pådratt seg et virus. Siden den gangen har Espen Nystuen fungert som hovedtrener i tillegg til daglig leder.
Nå bekrefter Dempsey at han flytter sammen med familien hjem igjen til England.
– Jeg kan bekrefte at vi har flyttet tilbake til England. Som de fleste veit har jeg ikke følt meg bra i det siste, og datteren vår Maisie har følt at ting har vært tungt. Etter nøye og lange overveielser har vi bestemt oss for at det beste er å flytte hjem, sier han til avisen., og legger ting at andre ting er viktigere enn fotball.
Nystuen har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser tirsdag.

Terminerer kontrakten

Han hadde i utgangspunktet kontrakt ut 2020, men nå har altså partene blitt enige om å terminere kontrakten.
Eurosports ekspert på OBOS-ligaen, Roger Risholt, mener det er et stort tap for både klubben og norsk fotball at Dempsey nå blir borte.
– Det ligger tydeligvis familiære årsaker bak dette, og sånt må man respektere og ta på alvor, sier Risholt, og legger til:
– Samtidig er det dumt for Kongsvinger og norsk fotball. Han er karismatisk og jeg har selv sett hvordan han jobber på feltet. Han har gjort mye bra for norsk fotball, sier Risholt.

Må på trenerjakt

I en årrekke har han vært assistent under Ole Gunnar Solskjær. Som hovedtrener har Dempsey ledet Djurgården, Haugesund og Start i tillegg til Kongsvinger.
Det betyr at Kongsvinger må på trenerjakt igjen for å finne en ny mann til å lede skuta fra den kommende sesongen.
– Det er masse ledige trenere, men det handler om å finne den rette. Kongsvinger har lagt seg til en stil der ballbesittelse og utvikling av spillere skal prioriteres i første rekke, så skal resultatene komme deretter. De siste årene har det vært litt mye opp og ned, og selv om man kan være tålmodige må man etter hvert finne noen som kan løfte de nærmere Eliteserien, sier Roger Risholt.
KIL tapte sesongavslutningen 1-3 på bortebane mot Viking, og havnet utenfor kvalik med sin 8. plass i OBOS-ligaen.
Sett denne?
picture

Utlånt Eliteserie-spiller med hat trick for Dempseys KIL

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame