Denne måneden har OBOS-ligaen bydd på både overraskelser og skuffelser, toppet med kaos-kampen mellom Sogndal og Mjøndalen tirsdag, som til slutt endte 3-4.
Nå går vi inn i den avgjørende fasen av sesongen. Aalesund, Mjøndalen og Viking har en liten luke i toppen, mens Levanger sliter blytungt i bunn.
Nå har ekspert Roger Risholt og kommentator Amund Lutnæs satt opp sin topp tre-liste for august, men tar samtidig med den største skuffelsen.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21

Topp tre spillere

1. Sondre Solholm Johansen, Mjøndalen: Midtstopperen har spilt samtlige minutter i august og står med to mål og en målgivende pasning, samtidig som laget bare har sluppet inn fire mål. Han har vært god hele året og er selve limet i Mjøndalen-laget. Han har en veldig god sesong, men har vært spesielt viktig i august. Avgjørende i begge bokser.
2. Niklas Castro, Kongsvinger: Står bokført med hele fem scoringer bare i august. Han har vært god lenge for dette Kongsvinger-laget, og det er en grunn for at AaFK sikret seg spilleren fra januar av. Det er lett å forstå at AaFK ønsket seg spilleren allerede i sommer, men der gjorde KIL klokt i å beholde ham.
3. Sondre Liseth, Nest-Sotra: Angrepsspilleren står med fire mål i august, men går likevel under radaren. Han leverer jevnt målmessig, men er minst like viktig i oppspilsfasen. Han er dessuten god til å gjøre de rundt seg gode, og er en type som henger høyt hos trener Steffen Landro.

Mjøndalen vant toppkampen etter ellevilt overtidsdrama

Topp tre trenere

1. Steffen Landro, Nest-Sotra: Vunnet tre av sine fire kamper i august, og er ubeseiret gjennom hele måneden. Nest-Sotra har kun sluppet inn fire mål på tross av at klubben solgte nøkkelspillere som Johnny Furdal og Ståle Steen Sæthre. Dette i en måned hvor de både har møtt Aalesund og Viking. Det er rett og slett veldig imponerende!
2. Vegard Hansen, Mjøndalen: Vunnet tre kamper og spilt en uavgjort i august. Sterke seiere borte mot Sogndal og Sandnes Ulf. Han har vært på denne listen mange ganger før, men det er nok en gang veldig fortjent.
3. Lars Bohinen, Aalesund: AaFK leder tabellen og har egentlig hatt gode måneder på rekke og rad. Et lag som er veldig vanskelig å score mot, for de slipper til veldig lite. Kudos også til jobben de har gjort på overgangsmarkedet, ved å hente Ståle Steen Sæthre og Jonas Grønner.

Månedens skuffelse

Sogndal. Blytung måned for laget som var tippet å kjempe helt i toppen. Var inne i en god periode, men nå har det gått tråere, med tap mot flere av bunnlagene. I tillegg til at resultatene har vært svake, har også prestasjonene vært det.

Her avgjøres den vanvittige sjumålsthrilleren i Sogndal

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08