• Se Aalesund - Mjøndalen søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OBOS-ligaen har bydd på overraskelser og skuffelser. Notodden har hatt en sterk sesongåpning, mens Kongsvinger har litt og ligger foreløpig nest sist på tabellen. Det førte til at trener Hans-Erik Eriksen måtte gå.
Samtidig har det vært målrikt. Spesielt Viking og Aalesund har har skikkelig uttelling. Forrige helt vant Viking 5-4 mot Ull/Kisa, mens Levanger vant 4-3 mot HamKam. Hele 16 mål i to kamper.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Nå begynner sesongen å sette seg og i mai er det et tett kampprogram. Her er Eurosports fotballekspert Roger Risholt og kommentator Amund Lutnæs' topp tre liste for april.
Saken fortsetter under videoen:

Syv mål, rødt kort, to straffebom og annullert scoring i spinnvill OBOS-batalje

Topp tre spillere

1. Erik Midtgarden, Notodden: Kantspilleren har vært helt strålende for Notodden. Seks mål på fem kamper i april. Han har vært en viktig bidragsyter for at nyopprykkede Notodden allerede står med 10 poeng. I tabelltipset før sesongen trodde vi at Notodden ville få det tøft om ikke Midtgarden leverte og forsvaret holdt tett. Så langt har han levert målpoeng med både hodet og venstrefoten. Det ser rett og slett ut som at han koser seg med fotballen og har den nødvendige rutinen laget trenger i OBOS-ligaen.
2. Arnold Origi, Sandnes Ulf: Origi ble hentet til klubben etter sesongen var startet og har etter sin inntreden i laget holdt nullen i samtlige tre kamper. Keeperen har vært direkte avgjørende for at de har tatt såpass mye poeng i april. Han har hatt poengvinnende redninger i alle de tre kampene. Mot HamKam hadde han tre/fire klasseredninger. Han er fantastisk på strek og har vært avgjørende på viktige tidspunkt. En god tilvekst for rogalendingene.
3. Holmbert Fridjonsson, Aalesund: Har vist seg å være den spissen Aalesund trengte i OBOS-ligaen. Ble hentet som en stor stjerne, men hadde en tøff oppkjøring med lite mål og dårlig uttelling. Samtidig viste han seg som en spillertype som passet veldig godt inn i Lars Bohinens 3-5-2. Han har fått tid og spilt på seg selvtillit. Han er god feilvendt, rettvendt, i luften og har en bra fotballforståelse. Kan få en stor sesong og er en kandidat til toppscorertittelen i OBOS-ligaen med fem mål på fem kamper.
  • Se Hamkam - Strømmen lørdag klokken 15.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

Aalesund inntok tabelltopp i OBOS-ligaen

Topp tre trenere

1. Kenneth Dokken, Notodden: Det nyopprykkede laget fra Telemark har overrasket alle og ligger på toppen av tabellen. De har hatt god uttelling poengmessig og har fortsatt med å spille fotballen de spilte i fjor og hadde suksess med. Dette har fungert tidvis bra. Notodden har vært sterke til å vippe jevne kamper i egen favør selv om de har vært underlegne spillemessig i kamper mot Florø, Nest-Sotra og Levanger. De har evnet å få resultater og plukket poeng noe som har ført de opp på 4. plass med 10 poeng.
2. Lars Bohinen, Aalesund: Tangotrøyene har leverte strålende resultater og har stø kurs mot opprykk. Både målforskjellen og tabellsituasjonen ser svært bra ut. Laget imponerte få og Aalesund hadde en meget skuffende hjemmekamp mot Sogndal. Etter det har prestasjonene blitt sagte men sikkert bedre og Bohinen har fått full uttelling i form av resultater. Poengfangsten er topp og en opprykkskandidat verdig. Ennå tilgode å tape etter fem kamper.
3. Bjarne Berntsen, Viking: Utdatert og en dinosaur, mente Eurosports og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth før sesongen om Vikings nye trener. Men det har sett langt fra utdatert ut mener Risholt og Lutnæs i Stavanger så langt - med unntak av da Mjøndalen var på besøk. For Viking er sammen med Aalesund det mestscorende laget i Eliteserien og har spilt underholdene fotball. Berntsen har bidratt med offensiv fotball og laget har begynt å sette seg. Han har vist at han ikke er en dinosaur. Foreløpig er det blitt 12 poeng på fem kamper.
  • Se Viking - Notodden søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 10
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08