To billige straffer preget resultatet på Briskeby da HamKam tok imot Nest-Sotra søndag. Nå velger ett av lagene å sende inn protest, skriver Hamar Arbeiderblad.
Bortelaget gikk opp i ledelsen mot HamKam i første omgang, som vent, på straffe. Men det er kampens andre og siste straffe som får Eurosports fotballekspert Thomas Myhre til å klø seg mest i hodet da han så på situasjonen i FotballRunden søndag kveld.
FÅ MED DEG ALT FRA OBOS-LIGAEN MED EURSOSPORT PLAYER!
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38

Kaller det en meget merkelig kamp

Etter en corner var hjemmelagets Abubakar Ibrahim borte på Nest-Sotras keeper Egil Selvik. De knuffet borti hverandre etter duellen og HamKams spiller gikk i bakken og dommer gir hjemmelaget straffe.
– Det som er litt merkelig er at han, etter å ha snakket med sin linjemann, bestemmer seg for å gi han som falt ganske lett et gult kort også. Jeg tror faktisk det var for filming. Da får Abubakar Ibrahim gult kort, sannsynligvis for filming, men samtidig får han også straffespark. Det er en litt rar tolkning. Det var en meget merkelig kamp på Briskeby, sier Myhre.
Petter Vaagan Moen var sikker fra elleve meter og sikret ett poeng til Hamar-laget. Eurosports ekspert er ikke i tvil om at straffen var billig.
– Han er borte i han, men han faller som et aspeløv. Det skulle aldri vært straffespark. Nå skal det sies at Nest-Sotra også fikk et straffespark de ikke skulle hatt tidligere i kampen, men det er veldig spesielt når du ser opp igjen situasjonen. Dommeren står midt oppe i det og tolker det som at det skal være straffespark, sier Myhre.
(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

– Noe som er ekstremt rart

Såpass billig mener også Nest-Sotra-trener, Steffen Pettersen Landro, at straffen var at han vil legge inn protest i løpet av mandagen.
– Grunnen er at vi tror det blir dømt for noe vi ikke tror kan ha skjedd. Det er helt åpenlyst at det ikke er kontakt mellom keeper og spiss, det er filming! Når vi ser på bildene etterpå, så registrerer vi at også dommerne synes det er soft eller noe som har skjedd før eller under som gjør at han spissen, nummer 99, får gult kort, sier han til HA-sporten og fortsetter:
– Det betyr jo at han får gult kort for filming eller en forseelse mot keeperen vår først. Han får gult kort i tillegg til å få straffe, noe som er ekstremt rart. Ikke nok med at dommeren gjør en forferdelig kamp, så å det bare påpekes hvor grov den feilen er.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 KLOKKEN 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 KLOKKEN 14:56