«Hallo, det er Espen Nystuen, kunne du tenke deg å ta en prat med oss i Kongsvinger om trenerjobben?»
Sånn hørtes det ganske enkelt ut da KILs daglige leder slo på tråden til trenerlegenden.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
– Trodde du virkelig at dere skulle lande «Svennis»?
– Jeg hadde kanskje ikke sånn kjempetroen, men man må prøve da. Og så tenkte vi at nå må vi sikte skikkelig høyt. Vi trengte en fyr som kunne komme og gjøre en forandring bare med navnet sitt, sier Nystuen med et glis.
  • Se Notodden - Kongsvinger søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 4

Fra England og Serie A til Gjemselund

Og det hadde fort blitt litt oppmerksomhet om Sven-Göran Eriksson - med en heftig CV som blant annet inneholder det engelske landslaget, Manchester City, Roma, Fiorentina og Lazio – plutselig stod på Gjemselund i KIL-jakke.

Bakgrunnen for henvendelsen var at Kongsvingers markedssjef allerede var i kontakt med den svenske treneren i forbindelse med et foredrag han skulle holde for klubben. OBOS-laget stod på det tidspunktet uten trener, etter at Hans-Erik Eriksen måtte gå 30. april grunnet en svak sesongstart.
– Vår markedsmann begynte å spørre «Svennis» om han fremdeles var interessert i å være trener, noe han var, og at vi for øyeblikket ikke hadde noen. Han spurte om det var greit at daglig leder ringte ham for en prat, og det var det da, forteller Nystuen som etter hvert ringte selv.
  • Full runde i OBOS-ligaen: Se Nest-Sotra - Viking lørdag klokken 19.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne godbiten fra Emil i Eliteserien? Saken fortsetter under videoen:

– Fortalte at han hadde kjørt forbi stadion her

Etter en kort prat, ble Eriksson og Nystuen enig om at de skulle ta opp dialogen en uke senere, men da KIL-sjefen ringte som avtalt, var det ikke svar å få hos svensken.
– Han var nok ikke så interessert. Men han fortalte at han hadde kjørt forbi stadion her noen ganger. Han bor jo i Torsby, rett på andre siden av grensen til Sverige, forklarer Nystuen.
– Hvordan mener du Kongsvinger ville kledd CV-en til Sven-Göran Eriksson?
– KIL ville kanskje ikke vært den største klubben han har trent. Ei heller hadde presset vært like stort som da han trente England. Men vi har mange flotte kvinnfolk på Kongsvinger, og slik jeg har forstått det, så er det noe «Svennis» verdsetter, avslutter Nystuen og humrer.
PS! Mandag denne uken ble i stedet Mark Dempsey ansatt som ny hovedtrener.
OBOS-ligaen
Rykket ned fra OBOS-ligaen – nå skal han prøvespille for Bodø/Glimt
12/12/2020 KLOKKEN 15:44
OBOS-ligaen
Brutalt for Kongsvinger og Øygarden: Rykket ned etter ydmykende sifre
07/12/2020 KLOKKEN 13:54