OSLO/MJØNDALEN (Eurosport.no):
Leieavtalen til Mjøndalen-keeper Lukas Jonsson går ut denne sommeren, da skal han etter planen tilbake til den svenske klubben Sirius.
– Planen er at jeg skal tilbake til Sirius og vi har kontinuerlig kontakt. Når det blir klart noe så kommer vi til å si det, men det er grunnplanen, sier Jonsson til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03
Mjøndalen-trener Vegard Hansen bekrefter til Eurosport.no at han har erstatteren klar. Sosha Makani returnerer til klubbne han forlot etter forrige sesong.

– Det er litt vemodig

Mjøndalen ligger på en tredjeplass på tabellen og svensken har holdt nullen i flere kamper. Men etter at kontrakten går ut er han klar for å flytte tilbake til Sverige.
– Det var det vel det som var tanken også når jeg ble utlånt. Jeg håpte at jeg skulle komme tilbake å spille i Sirius. Det er min klubb. Men vi ligger på tredje, vi gjør det bra i serien, det er klart at det er litt vemodig. Men jeg har vært ganske innstilt på det fra begynnelsen, at det var fram til sommeren så fikk vi se, sier Jonsson.
Mjøndalen-trener Vegard Hansen bekrefter at det er en avklart situasjon.
– Han har en leieavtale som går frem til midten av juli og da skal han til Sverige igjen, men da får vi en annen keeper tilbake igjen, så det er avklart.

Makani kommer tilbake

Etter at Jonsson flytter tilbake til Sverige, kommer Sosha Makani tilbake til Mjøndalen. Han spilte 23 kamper for klubben fra 2016 til 2018. Han var også på lån til Strømsgodset i 2017.
– Vi har kontrakt med han og vi har avtalt med han at han kommer tilbake, så det er det vi forholder oss til, sier Hansen.
– Jonsson har holdt nullen mye her, men dere får en god keeper tilbake, hvordan vurdere dere det?
– Det er to gode keepere, Sosha holdt også nullen masse, så det er jeg ikke noe bekymret over. Sosha er en fantastisk keeper, så det skal gå bra.
På spørsmål om det har vært aktuelt for Jonsson å være i Mjøndalen å kjempe om plassen med Makani, svarer svensken dette:
– Kanskje, jeg vet ikke om spørsmålet har vært oppe enda. Det er min agent som er i kontakt med Kenneth i Mjøndalen og med Sirius, så det har gått litt over hodet på meg. Jeg spiller der han sier at jeg skal spille, sier Jonsson.

Drar ikke tilbake for å sitte på benken

Jonsson forteller at oppholdet i Mjøndalen har vært positivt.
– Det har vært veldig bra, jeg har fått de kampene jeg trenger i et bra og stabilt lag som vil spille fotball, og med det forsvaret jeg har foran meg så har vi vært solide og stabile gjennom hele våren, så det har vært veldig gøy å spille, sier Jonsson.
Den svenske klubben Sirius ligger på sisteplass i Allsvenskan med kun en seier de siste ti kampene. Jonsson håper han kan ta med seg hva han har lært i Mjøndalen når en eventuell retur til Sirius kommer.
– Det er det jeg vil ta med meg til Sirius, de har det litt tyngre nå, ligger sist i Allsvenskan, så derfor håper jeg at jeg skal ta med meg litt av den tryggheten og stabiliteten vi har hatt her, sier Jonsson.
– Og hvis det blir Sirius, så er det for å kjempe om en førsteplass som keeper?
– Ja, absolutt. Jeg kommer ikke til å komme tilbake for å sitte på benken, ikke etter denne her våren, sier Jonsson.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
OBOS-ligaen
Flyttet til Norge på grunn av kona – klar for Mjøndalen
16/02/2022 KLOKKEN 16:00