HamKam-Mjøndalen 1-3
Mjøndalen tok dermed tabelltoppen i OBOS-ligaen fra Viking. Med seier over nettopp Rogalands-klubben på søndag vil bruntrøyene være garantert et direkte opprykk til Eliteserien.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Mjøndalen-trener Vegard Hansen nekter likevel å ta av.
– Jeg vet hvordan vi ligger an. Jeg vet også at det ikke er over. Fotballen er rar noen ganger, særlig på slutten av sesongen. Da kan det skje veldig mye rart. Vi vet utmerket godt at vi ikke er i mål. På langt nær, sier Hansen til Eurosport.
Han var ikke begeistret over det laget viste.
– Jeg synes ikke vi var sånn veldig gode. Brochmann er syk, så han er unnskyldt. Gauseth så tung ut. Vi hadde mye feilpasninger. Vi var passive og tamme i presset. Jeg måtte skrike gjennom hele kampen for å få det presset i gang, sier Hansen og legger til at de manglet energi.
Tidligere i runden tapte Aalesund mot Sogndal. Mjøndalen var i realiteten aldri i nærheten av å dra fra Hedmark uten poeng.

Drømmestart

Allerede etter 13 minutter tok bortelaget ledelsen etter et strålende frispark av nederlandske Quint Jansen.
– En kanonkule sender Mjøndalen et steg nærmere Eliteserien 2019. Den hadde gått til månen hvis det ikke hadde stått et mål i veien, kommenterte Eurosports Amund I. Lutnæs.
Eurosports fotballekspert Roger Risholt var ikke begeistret for keeper Lukasz Jarosinski innsats ved målet.
– Jeg er opptatt av at keepere skal ha keeperhjørnet. Han står litt for mye i midten. Det er veldig godt plassert, men står Jarosinski riktig der er det større mulighet for å ta det skuddet. Han var ikke i nærheten, mente Risholt.

Sommersigneringene strålte

Ståle Solbakken var blant de som brukte tirsdagskvelden på å se oppgjøret fra tribuneplass, på grunn av at hans sønn Markus spiller på HamKam, men FC København-treneren fikk trolig lite å glede seg over.
Fem minutter senere doblet nemlig Mjøndalen ledelsen. Det vil si: Olivier Occéan presset Rubén Alegre så mye at spanjolen satte ballen i eget mål. Mjøndalen-spissen var ikke den eneste sommersigneringen som var sterkt invovlert i målet. Det gode frisparket i forkant ble slått av Joackim Olsen Solberg.
Samme mann slo frisparket som førte til 3-0. Igjen var Occéan involvert, men denne gangen fikk han selv sette ballen i mål. Da var det spilt fem minutter av 2. omgang.

Redusering

Innbytter Simen Bolkan Nordli reduserte for HamKam etter å ha vært på banen i under to minutter, men det var til ingen nytte.
Mjøndalen rykket opp til Eliteserien i 2014. Nå er de kun én seier unna å være tilbake i det gjeveste selskap.
Bruntrøyenes neste kamp er mot Viking. I siste runde venter Florø.
Oppgjøret mot Viking vises på Eurosport Player og MAX søndag 12.00.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15