– Jeg pratet med han senest i går kveld, og han sa ingenting. Så dette kom overraskende på oss alle. Jeg har ant at motivasjonen hans har vært litt skrantende, men trodde han skulle fortsette i alle fall ut denne sesongen. Samtidig respekterer jeg valget hans, selv om det for meg personlig er veldig trist. Vi mister en god spiller og venn, sier Christian Gauseth til Eurosport.no.
Mjøndalen-spilleren, som også er Eurosports fotballekspert for Eliteserien, var overrasket da han sammen med resten av laget mottok beskjeden om at Mads Hansen legger opp etter helgens kamp.
– Det er flere årsaker til at jeg slutter som fotballspiller, men hovedgrunnen er at jeg ikke har det gøy med fotball lenger. Kroppen er fortsatt fin, men når man sitter før trening og skulle ønske man var andre steder mener jeg det er urettferdig overfor trenere og medspillere å fortsette. Et lag som kjemper knallhardt hver dag for å nå målet om opprykk trenger ikke en spiller som har de tankene. Det er argumentet for at jeg gir meg nå, midt i sesongen, og ikke venter til kontrakten utløper, sier Hansen i en pressemelding.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

Siste kamp søndag

– Han blir nok bortimot umulig å erstatte. Han er en fryd å være på lag med, både som spiller og person. Det er ekstremt vemodig og trist for meg som kompis, det er klart, sier Gauseth.
Dermed blir søndagens hjemmekamp mot Tromsdalen den siste for Hansen. Der vil han få sine siste minutter i brunt mot slutten av kampen.
Gauseth synes det er spesielt at lagkameraten som blant annet ved med klubben opp i Eliteserien i 2015 nå gir seg.
– Han har vært med på hele reisen. Det mange kanskje ikke vet er at han har mange kamper for laget i 2. og 3.divisjon. Det spesielle med Mads er at han har klart å tilpasse seg nivået uansett. Han var i mine øyne den beste spilleren vår det året vi var i Eliteserien. Han er et symbol på klubbens reise fra bunnen til toppen.

Svekker opprykksdrømmen

Mjøndalen ligger etter fire runde på en åttendeplass i OBOS-ligaen og har som mål å rykke opp igjen til Eliteserien. Nå må de klare den jobben uten Hansen som så sent som i kampen mot Viking tidligere i måneden parkerte kampen med en nydelig volley.
– Vi er svekket, det er ikke til å komme unna. Personlig trenger jeg kanter som liker å gå i bakrom for å få brukt mine styrker. I tillegg er han ekstremt dyktig i det defensive arbeidet – han har den egenskapen at han kan ta ut en hel side alene.
Men tror ikke Gauseth at resten av OBOS-ligaen nødvendigvis deler hans syn på Hansens beslutning.
– Mange motstander og dommere i OBOS-ligaen som kan pustet lettet ut. Den største kranglefanten er borte, ler Gauseth.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43