Kongsvinger-trener Mark Dempsey er sykemeldt. Det opplyser klubben i en pressemelding.
– Han er sykemeldt. Han har hatt en noe utfordrende helsesituasjon den siste tiden og han er til undersøkelser, sier daglig leder og sportssjef Espen Nystuen til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
Ifølge Glåmdølen var treneren helt eller delvis sengeliggende fra tapet på Aalesund og frem til forrige torsdag.
– Det har vært noen veldig tøffe dager ... Etter veldig mange undersøkelser, viste det seg at jeg har et eller annet virus. Og det viruset har gjort at jeg har slitt voldsomt med den generelle formen, og jeg har i perioder vært veldig svimmel, sa Dempsey til Glåmdølen forrige torsdag.

– Vi må prøve å stå sammen og gjøre det beste ut av det

Det var Nystuen som ledet fredagens trening sammen med utviklingsansvarlig Trond Amundsen. Denne duoen vil også være på benken til helgens kamp mot Åsane der Nystuen vil ha hovedansvaret, bekrefter han til Eurosport.no.
Samme duo ledet laget i Dempseys fravær mot Tromsdalen for to uker siden.
Tirsdag denne uken ledet han laget i 0-2-tapet for Mjøndalen. Engelskmannen tok over Kongsvinger i juli og har ledet laget til en 8. plass så langt denne sesongen. Klubben ligger tre poeng unna en kvalifiseringsplass til Eliteserien med fem kamper igjen av sesongen og kjemper om å komme blant topp seks som gir kvalifisering.
– Sportslig er det ikke ideelt. Vi må prøve å stå sammen og gjøre det beste ut av det, sier Nystuen til Eurosport.no.

Tror på topp seks for Kongsvinger

Eurosports ekspert på OBOS-ligaen er enig med Kongsvinger-sjefen i et det er lite ideelt, men tror likevel Nystuen kan ledet laget til kvalifiseringsplass i Dempseys fravær.
– Nystuen ledet laget etter at Hans Erik Eriksen fikk sparken og frem til Dempsey ble ansatt. De hadde gode resultater under Nystuen og de spiller på samme måte under Dempsey. Det var han som hentet ham til Kongvinger og de står for samme spillestig og det å utvikle spillere. Samtidig styrer Nystuen mye i klubben ettersom han er sportssjef og daglig leder. Han har en bra autoritet blant spillerne. Det er ikke noe pluss, men heller ikke et stort minus siden Nystuen kjenner laget god, sier Risholt.
Kongsvinger har Åsane hjemme til helgen før to bortekamper venter mot Ull/Kisa og Jerv. Sesongen avsluttes med hjemmekamp mot NEst/Sotra og bortekamp mot Viking i siste serierunden.
– De er et god lag. Programmet de har igjen er greit. Jeg tror de tar topp seks og ender på kvalifiseringsplass, sier Risholt.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 KLOKKEN 07:53
OBOS-ligaen
Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell
15/05/2021 KLOKKEN 17:54