Det er smp.no som bringer nyheten fredag.
Avtalen gjelder først fra årsskiftet 2019. Den offensive spilleren var fri til å forhandle med andre klubber om en overgang fordi han er på utgående kontrakt med Kongsvinger.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Overfor Eurosport.no forklarer AaFK-trener Lars Bohinen signeringen slik:
– Tallene hans fra OBOS-ligaen taler for seg selv. Han har sterke tall i forhold til både scoringer og assists, og besitter kvaliteter vi ikke har per i dag.
– Hvilke kvaliteter tenker du på?
– Han er god en mot en, flink til å skape overtall, og har et kjapt fotballhode, sier Bohinen.
Castro er 22 år gammel og har scoret 20 mål på 41 kamper i OBOS-ligaen for KIL. AaFK-treneren mener det er så overbevisende at han tror spilleren fint holder Eliteserie-nivå.
– Det er en spiller som duger på nivået over oss. Han har scoret bra med mål for en middels OBOS-klubb og er klar for å ta steget opp, sier han, som er innstilt på opprykk fra nivå to denne sesongen.
Treneren forteller at de håper å kunne lande en avtale med KIL som gjør at de kan bruke spilleren allerede fra sommeren av.
– Utgangspunktet er at Niklas har signert med oss fra 1. januar 2019, men vi har et ønske om å få han til oss så fort som mulig. Vi er i dialog med Kongsvinger og har et ønske om at det ordner seg, sier AaFK-sportssjef Bjørn Erik Melland til Sunnmørsposten.
Aalesund har enten brukt 3-4-3 eller 3-5-2 under Bohinens ledelse. På spørsmål om hvilken posisjon han ser for seg å bruke Castro, svarer han slik:
– Det er en anvendelig spiller, som kan spille både indreløper og spiss. Samtidig mener jeg han er best bak spissene. Men vi får se hva det blir til, sier Lars Bohinen.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08